Disney heeft iets met golf. De Disney Golf Classic is bijvoorbeeld een van de toernooien in de PGA Tour (pie dzjie ee toer). De meest recente versie van het toernooi werd eind oktober gewonnen door Bob Burns, voor Chris DiMarco, Tiger Woods en Donald Duck. Haha da's ongein natuurlijk want Donald doet alleen mee in het PS2-spel Disney Golf.

Alle Disney's, zoals Donald Duck, Goofy en andere stripvrienden spelen mee in verschillende gamesoorten, zoals Matchplay, Strokeplay, Skins en Best Ball.

Behalve de vier standaard karakters kunnen nieuwe Disney-vriendjes worden verdiend, zoals Pluto. Mickey Mouse mag niet meedoen aan het spel, hij heeft het namelijk veel te druk met het geven van advies. Je kunt deze betweter met zijn waarschuwingen over bunkers en waterhindernissen natuurlijk gewoon negeren, maar dat is niet altijd verstandig.

Tijdens het spelen kunnen de golfers één van de ruim zestig power-ups gebruiken die het iets gemakkelijker maken om een goede score neer te zetten. Extra powerups kun je kopen met de munten die je in de Challenge-mode verdient als je goede slagen…eh..slaat.

Behalve de normale speelmodi zijn er twee bonus games. In deze bonusgame, de Near Pin Challenge, moeten de Disney-golfers proberen de bal in één slag zo dicht mogelijk bij de vlag te laten landen. Het wordt je moeilijk gemaakt doordat je bij elke slag een willekeurige powerup krijgt, die niet altijd even goed uitpakt.

In de Long Drive bonusgame gaat het er juist om zo ver mogelijk te slaan, al dan niet geholpen door een powerup.

Disney´s Golf is een spel die jongere gamers zal aanspreken, maar ook golfers die hun sport niet al te serieus nemen. De powerups zorgen misschien iets te vaak voor een willekeurige uitkomst, maar voegen wel variatie toe aan de gameplay.