Veel 3D-shooters zijn er nog niet voor de GameCube, maar met Die Hard Vendetta komt daar verandering in. In deze game ben je inspecteur John MacLane, de hoofdrolspeler uit de Die Hard film-serie. Behalve naar Die Hard hebben de makers van deze shooter duidelijk ook naar The Matrix en Max Payne gekeken. MacLane is niet zomaar een politie-inspecteur, hij is vooral bekend geworden als terroristenbestrijder en redder van gijzelaars. Lastig is dat hij het tijdens het uitvoeren van zijn missies niet zo nauw neemt met de regels, en dat heeft hem al heel wat problemen opgeleverd met zijn bazen. Een probleem oplossen betekent voor MacLane meestal zoveel mogelijk wapengeweld gebruiken, maar dat is in deze game meestal zo.

Vendetta speelt vijf jaar na de gebeurtenissen uit de laatste film van de Die Hard-trilogie. MacLane blijkt inmiddels met vervroegd pensioen te zijn gegaan. Als zijn dochter wordt gegijzeld tijdens een overval, pikt MacLane zijn oude beroep echter weer op.

Op het laagste speelniveau kun je volstaan met veel schieten. Wie iets meer uitdaging zoekt, kan een poging doen bendeleden te arresteren door ze te besluipen en van achteren vast te grijpen. Door een belangrijk bendelid te arresteren, geeft de rest van de bende zich soms over en kun je je een hoop werk besparen.

Heel af en toe moet er zowaar nog een beetje gepuzzeld worden. Meestal gaat het dan om het onschadelijk maken van een bom.

Grafisch stelt Die Hard Vendetta een beetje teleur, maar de gameplay en de afwisselende missies maken een hoop goed. Als een van de eerste 3D-shooters voor de GameCube is Die Hard Vendetta daarom zeker een aanwinst.