Vaak vroeg ik me wel eens af waarom ik mijn vrouwelijke kant zo onderdrukte. Alsof ik bang was voor mij gevoelens, nee, misschien zelfs wel voor mijn seksualiteit. Het voelt zo vreemd om je uiteindelijk helemaal te kunnen laten gaan. Hoe? Dat is mijn kleine geheimpje… Eerlijkheid

In alle eerlijkheid zeg ik jullie allen dat ik nog nooit ook maar een enkele aflevering van de serie gezien heb. Sterker nog, ik kon de serie niet uitstaan. De reclame herinnerde me alleen maar aan het feit dat het weer zo’n suffe chickflick was, vrouwenmateriaal dus.

Totdat de game kwam, nu zou ik er toch zelf aan moeten geloven. Ja, ik zag er ook nogal tegenop. Maar het moet nu eenmaal.

Vraag en antwoord

De laadschermen waren niet bepaald behulpzaam. Onder het laden door krijg je kleine quizvraagjes die je naar aanleiding van je kennis van de serie zou kunnen beantwoorden. Het volgende scherm zou dan met het correcte antwoord op de vraag komen. Het is natuurlijk geen verrassing dat ik, zelfs na uitvoerig spelen, geen flauw idee heb wat de antwoorden moeten zijn op het merendeel van de vragen.

Het duurt niet zo heel erg lang voordat je in het spel gegooid wordt. En hoe: het heeft een The Sims-achtige feel en ook een verrassend identiek uiterlijk. De opzet is ook min of meer hetzelfde, alleen is deze game meer verhaalgedreven.

Episodes

Voordat je überhaupt begint, mag je eerst aan de slag met het maken van je eigen familie. Een knappe vent, misschien een leuke intelligente zoon? En niet te vergeten natuurlijk je eigen wanhopige huisvrouw. Hierna mag je het spel beginnen, als koopster van een gloednieuw huis aan Wisteria Lane. Verschillende personages uit de serie staan je bij om je wegwijs te maken in de nieuwe buurt. Het duurt dan ook niet lang voordat je uitgenodigd wordt om even lekker gezellig, onder het genot van een zalig kopje thee, kennis te maken met de meiden. Na de formele introductie leidt het al snel tot het eerste geroddel over dingen die zich in de buurt afspelen en daarmee is het spel officieel begonnen.

Je hebt hoofdopdrachten en kleinere opdrachten, die niet verplicht zijn. Elke keer als je de hoofdopdrachten reeks helemaal afgerond hebt, kun je verder gaan met de volgende aflevering. Elke aflevering neemt zo zijn eigen problemen of gebeurtenissen mee. Er zullen allerhande dingen de revue passeren, zoals een modeshow in de buurt, of je zoon die een relatie heeft met de juffrouw op school.

Huiselijk geweld Zaterdag 9 december

Het had niet veel gescheeld of ik had mijn gezinnetje verwaarloosd. De verhaaltjes die je doormaakt zijn namelijk best grappig en vreemd genoeg ook erg interessant. Zo interessant dat ik haast vergeet voor mijn lekkere vent en lieve zoon te koken. Zo interessant dat het tuintje er verwaarloosd bij ligt, dat de bedden niet opgemaakt zijn en dat de was nog gedaan moet worden. Tja, het leven van een huisvrouw gaat nu eenmaal niet over rozen. Als dat dan eindelijk gelukt is, moet ik ook nog even uitgaan vinden voor die bitch aan de overkant waarom haar bloemetjes kapot getrapt zijn. Alsof ik daar tijd voor heb! Om dan toch even te ontspannen probeer ik die geile dokter van me even het bed in te sleuren, maar nee hoor…

Dan zit er natuurlijk niets anders op dan even langs de plaatselijke loodgieter te gaan om de leidingen even te laten smeren. Dat smeren dat lag meneer Delfino wel hoor!

Zondag 10 december

Mijn tuintje lag er vandaag toch mooi bij hoor. Zelfs Bree van de Kamp kwam mij vertellen hoe mooi ze mijn tuintje vond! Verder heb ik mijn kerel verwend met een lekker dessert en ben ik lekker lang in bed blijven liggen. Ik ben nog even achter de computer gesprongen om wat te pokeren, daar heb ik toch wel mooi weer een paar duizend pietermannen uit weten te halen. Dat geld heb ik dan ook wel goed gebruikt, want onze douche was toch echt aan vervanging toe. Hij voldeed gewoon niet meer aan mijn verwachtingen, de douchekop bracht mij toch minder plezier dan gedacht haha.

Verder gebeurde er weinig hoor.

Maandag 11 december

Vanochtend belde de psychiater die bij mijn man in de praktijk werkt. Zijn waarde collega vond het even nodig om mijn geheugen wat op te frissen, ik heb ook al een tijdje last gehad van het slecht kunnen herinneren van mijn jeugd. Vandaar dat mijn man het nodig vond om er even langs te gaan.

De nieuwe douche werkt trouwens prima, ik heb nog nooit zo heerlijk gedouched! Ook de bank hebben we vervangen, een idee van mijn man. Dus om hem te belonen, heb ik hem weer lekker verwend. Mike belde vandaag nog, of het nog nodig was om een keer naar de leidingen te komen kijken. Heb hem maar verteld dat mijn leidingen nog prima werkten! Laat hem maar lekker op mij wachten, haha!

Grappig, maar herkenbaar

Wat ik zojuist beschreef is een voorbeeld van wat je kunt doen op Wisteria Lane, en dat is leuk. Heel leuk zelfs. Het probleem is echter dat je al snel in herhaling valt, het enige wat je bezighoudt is die verschillende verhaallijntjes volgen. Tuinieren, koken en poker zijn allemaal leuke minigames, maar gaan na een tijd toch ernstig vervelen. Voornamelijk omdat ze amper uitdagend zijn.

Als het spel dan eenmaal uitgespeeld is, blijft er weinig over om te doen. Hoogstens het hele spel nog een keer doorspelen en eens voor andere, meer passieve of juist agressieve reacties kiezen en kijken wat dat voor gevolgen heeft. Het zal echter niet zo ontzettend veel uitmaken, want zelfs als de bewoners kwaad op je zijn is het een kwestie van even lekker roddelen om alles weer helemaal op orde te brengen.

Extraatjes

Er zijn bepaalde dingen die je in het spel nog kunt vrijspelen. Als je goed bevriend met een paar mensen kun je achter hun geheimpjes proberen te komen. Hoe leuker de persoon je vindt, des te meer van het geheim zul je achterhalen. Zo zijn er nog meer kleine dingetjes, je zult natuurlijk ook jezelf niet moeten verwaarlozen. Je hebt behoefte aan sociale contacten, hygiëne, fun, het standaard Sims-pakket dus. Alleen zijn deze behoeftes iets makkelijker te bevredigen dan in die andere titel. En dat is eigenlijk wel een beetje jammer, want een leuke Sims-beater is eigenlijk wel gewenst.