Het doel

Een spel met als doel naar aantrekkelijke cgi-chicks kijken die in bikini voorbij huppelen. Vermomd als een beachvolleybal sportspel is dit wat Tecmo inc en specifiek de mensen van Team Ninja, ons aanbieden in “Dead or Alive Extreme beach volley” (DoaX).

Voor de mensen die het afgelopen jaar niet hebben opgelet, het is echt waar. Tecmo heeft zijn vrouwen uit de Dead or Alive (DoA) beat`em`up serie ondergebracht in een volleybal spel, waarbij de nadruk meer ligt op de speelsters en hun bikini`s dan op het volleyballen.

Geschiedenis(je)

Eén van de vragen bij een titel als deze is “wat bezielde de makers om deze 'gedurfde' titel te ontwikkelen?”. Het antwoord op deze vraag is simpel; waar voldoende vraag naar is (lees: geld mee te verdienen is) komt er vanzelf. Het is geen geheim dat de dames uit DoA door de jaren heen een grote aantrekkingskracht hebben uitgeoefend op een hoop personen in gameland.

Het is dan ook voornamelijk uit deze groep gamers dat Team Ninja, naar eigen zeggen, enorm veel verzoeken heeft gekregen om zogenaamde 'minigames' toe te voegen aan Dead or Alive spellen. Maar in plaats van deze bonus toevoegingen hebben ze besloten het principe door te voeren naar een volledig product wat opzichzelfstaand verkocht kan worden.

Als hoofd (mini)game hebben ze gekozen voor beach volley, omdat dit één meest voorgestelde ideeën was en er op grafisch gebied een aantal voordelen aan zitten. Zoals bijvoorbeeld hoge polycount voor de characters doordat er maar vier spelers in beeld hoeven te zijn en er geen uitgebreide levels in hoeven (alleen maar zand). Om nog maar niet te spreken van het goede excuus om de dames zo schaars mogelijk gekleed te laten gaan (beste argument tot nu toe! ).

Dus, wat kunnen we met het spel?

De mogelijkheden binnen DoAX zijn tweeledig. Aan de ene kant is er het game gedeelte met voorop het volleybal, aangevuld met twee andere (mini)games. Maar aan de andere kant draait het in DoAX allemaal om het aankleden en bekijken van, en vriendjes worden met, de doaDames.

Om aan te sluiten met het DoA universum hebben de makers toch de moeite genomen om een verhaaltje te verzinnen. De (vermoedelijke) winnaar van het DoA 3 tournament, Zack, heeft met het prijsgeld in Las Vegas een fortuin bij elkaar gegokt. Met dit geld heeft hij zijn eigen eiland gekocht en deze omgedoopt tot Zack Island. Hier lokt hij vervolgens alle doaDames naar toe met de belofte van een Dead or Alive 4 tournament. Wanneer de dames er, eenmaal gearriveerd, achter komen dat er geen gevecht is besluiten ze om er maar het beste van te maken en twee weken vakantie te vieren op Zack Island.

Als speler begin je met het kiezen van je character, in totaal zijn het er acht, de zeven vrouwelijke DoA vechters en de toevoeging Lisa. Vervolgens kan je aan de slag met de verschillende games.