Review

De Corsair HS70 gamingheadset is een prima middenmoter

Stevig gebouwd, sober ontwerp en waardeloze surround sound

Geschreven door Sascha Meijer op

Conclusie

De Corsair HS70 is een interessante optie voor de gamer die graag een schappelijke geprijsde, goed gebouwde en draadloze optie wil voor meerdere systemen. Zolang je de surround sound maar uit laat.
6,5
Score
65
Score: 65
 • Pluspunten
 • Behoorlijk veelzijdig, Comfortabel en goed gebouwd
 • Minpunten
 • Surround sound klinkt verschrikkelijk slecht, Microfoon niet best
Corsair is een van de grotere merken op het gebied van gameaccessoires en hun producten laten zich vaak kenmerken door een overdaad aan ledlampjes. Van toetsenborden tot muizen en zelfs ventilatoren: alles geeft licht. De headsets van Corsair laten echter een ander beeld zien: deze zijn over het algemeen strak en sober ontworpen, hebben geen verlichting en een robuuste, luxe uitstraling.

Corsair HS70 €99,-

Verbinding: 2.4Ghz wireless middels dongle

Compatibiliteit: Windows, Mac en Playstation

RGB features: Nee

De HS70 Pro is de nieuwe variant van de HS70 Bluetooth. Dat is ietwat verwarrend, want ook de HS70 Bluetooth is nog steeds verkrijgbaar. Je betaalt voor beide headsets ook nog eens precies hetzelfde: 99 euro. De HS70 Pro is eveneens draadloos en niet met bluetooth, maar middels de meegeleverde 2.4Ghz dongle te verbinden met zowel Windows- en Mac-pc’s als Playstation-consoles.

Bouwkwaliteit en features

De HS70 Pro breekt qua uitstraling en bouwkwaliteit - gelukkig - niet met de andere headsetontwerpen van Corsair. Dat maakt van de HS70 Pro een zeer stevig, degelijk ontworpen model dat aangenaam gewichtig aanvoelt en strak oogt. De chique, witte stiksels op de hoofdband dragen hier zeker aan bij.

De bekleding van de HS70 Pro is volledig gemaakt van een uitzonderlijk zachte, synthetische leervariant. De kussens op de oorschelpen zijn daarnaast zacht, ruim opgezet en vallen volledig over je oren heen. Op die manier wordt de klemdruk aangenaam en evenredig verdeeld. Dat zorgt voor een goede afsluiting van omgevingsgeluid, maar ook voor de nodige warmteopbouw. Je wilt deze headset daarom na een uurtje het liefst wel even afzetten.

De oorschelpen zijn met de hoofdband verbonden middels een stevige, metalen constructie. Ook het verstelmechaniek is gemaakt van metaal en dat zorgt voor een vertrouwenwekkend gevoel. Deze headset is zoals gezegd draadloos en je kunt op een volle batterijlading ongeveer vijftien uur vooruit. Daarnaast is de HS70 Pro compatibel met de Corsair iCue-applicatie. Je kunt deze app alleen installeren op Windows en je krijgt daarmee onder andere toegang tot equalizerinstellingen en het in- en uitschakelen van de 7.1 surround sound.

Op de rechteroorschelp vind je de aan- en uitknop en ook de linkeroorschelp is niet zo druk bezet: hier vind je alleen een volumewiel, een microfoon mute-knop en een micro-usb-ingang waarmee je de headset, ook tijdens het spelen, kunt opladen. Verbinding maken met de 2.4Ghz dongle gaat vanzelf en, op de eerste keer na, echt razendsnel. De verbinding draagt daarnaast redelijk ver: de headset blijft tot op bijna tien meter verbonden.

De ontkoppelbare microfoon is ongeveer van dezelfde soort als de microfoon van de HS75 XB Wireless die we laatst bekeken. Het betreft geen microfoon van uitzonderlijke kwaliteit dus. Evenals de microfoon van de HS75 XB, is de microfoon van de HS70 Pro wat aan de schelle en nasale kant en behoorlijk gevoelig voor s- en t-klanken. Daar komt bij dat de microfoon van de HS70 Pro ook nog wat meer lijkt de reageren op b’s en p’s. Het wegdraaien van je mond en het gebruikmaken van de meegeleverde windkap is dan ook zeker nodig.

Klank en surround sound

Het eerste dat opvalt aan de klank van de HS70 Pro, is dat er een stuk meer detail in de hogere frequenties te horen is dan je zou verwachten bij een headset op dit prijspunt. De HS70 Pro wordt nooit overdreven schel, maar weet wel een aangename hoeveelheid hoog te overleggen dat voor veel definitie zorgt.

Bij het luisteren van muziek resulteert dit in veel nadruk op de textuur van de verschillende elementen. Het stereobeeld is daarnaast ook nog eens behoorlijk precies. De combinatie van deze twee factoren resulteert erin dat je je goed kunt inleven en mee wordt gevoerd met de muziek. Wel valt op dat het laag behoorlijk sterk aanwezig is. Bij elektronische muziek zorgt dit over het algemeen niet voor problemen, maar bij akoestische muziek resulteert het overdreven laag vaak in een onnodige dreun, troebelheid en een gebrek aan definitie.

Tijdens het gamen is deze overdaad aan laag een minder groot probleem. Zoals vaker het geval bij gamingheadsets, zorgt dit juist voor een overtuigende weergave van spectaculaire in-game momenten. De HS70 Pro heeft daarnaast een prima gedefinieerde lokalisatie. Dat maakt deze headset verbazingwekkend veelzijdig: je kunt je eenvoudig verliezen in een trage rpg, terwijl de headset zich ook prima leent voor het spelen van een snelle shooter waarbij reactietijd essentieel is. Dat de 2.4Ghz verbinding een zeer lage latency heeft, helpt hier zeker bij.

De 7.1 surround sound is in te schakelen in de iCue-app en het wordt aangekondigd door een onevenredig harde en scherp klinkende stem. Dezelfde stem vertelt je bijvoorbeeld ook wanneer de microfoon gemute wordt en het is jammer dat deze niet een standje lager gezet kan worden in iCue. De surround sound valt daarnaast helaas behoorlijk tegen. Bij het beluisteren van muziek in combinatie met de surround sound, ontstaan er rare verschuivingen in de stereobalans en in plaats van dat het perspectief en beleving toevoegt, vermindert het deze eerder.

Ook bij het gamen kan de surround sound totaal niet overtuigen. Hoewel er een gevoel van lucht en ruimtelijkheid ontstaat, is de essentie van de klank volledig onnatuurlijk. Je moet de surround sound daarnaast ook nog eens bekopen met de toegevoegde, metalige klank van de filters die worden gebruikt om een grotere sound stage te simuleren. Recentelijk testten we de geslaagde Dolby Atmos surround sound in combinatie met de Corsair HS75 XB; deze surround sound van Corsair zelf komt daar niet eens een beetje bij in de buurt.

Concluderend

De HS70 Pro is een prima klinkende, oerdegelijke headset die voornamelijk geschikt is voor de gamer die niet van poespas houdt. Het ontwerp is sober, maar smaakvol en de bouwkwaliteit is erg goed. De lage latency van de 2.4Ghz verbinding en de prima lokalisatie maken deze headset daarnaast prima geschikt voor snelle shooters. Daar staat tegenover dat de 7.1 surround sound echt helemaal niets toevoegt: hij zorgt voor rare verschuivingen in de stereobalans en een metalige klank. Dat de headset, naast Windows en Mac, ook compatibel is met Playstation-consoles, maakt het echter toch een interessante optie voor de gamer die graag een schappelijke geprijsde, goed gebouwde, draadloze optie wil voor meerdere platformen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dead By Daylight breekt nieuw spelersrecord op Steam Mensen bieden meer dan een ton op zeldzame Zelda-game
1

Reacties op: De Corsair HS70 gamingheadset is een prima middenmoter

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  GoofyZ3

  • 5 juli 2021 11:13
  Uh dat klinkt niet best, waardeloos geluid en slechte microfoon. Dat is het enige wat telt bij een headset geluid en mic.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.