Review

De 1More Quad Driver In-Ear Earphones

Aluminium behuizing gevuld met vier uitstekend klinkende drivers

Geschreven door Sascha Meijer op

Conclusie

De 1More Quad Driver In-Ear Earphones zijn perfect voor de geluidsbewuste gamer die op zoek is naar een multi-inzetbaar setje oordoppen.
8,2
Score
82
Score: 80
  • Pluspunten
  • Comfort, Geluidskwaliteit, Bouwkwaliteit
  • Minpunten
  • Bediening in combinatie met Macbooks niet vloeiend
Het Amerikaanse 1More is een absolute specialist op het gebied van in-ear oordoppen. Het aanbod reikt van peperdure, draadloze bluetooth-in-ear’s tot bekabelde budgetopties. De Quad Driver In-Ear Earphones vallen in de duurdere, bekabelde categorie en willen een oplossing bieden voor gamers die op zoek zijn naar een hoogwaardige, multi-inzetbare headset.

1More Quad Driver In-Ear Earphones €149,99

Verbinding: (mini)jack

Compatibiliteit: Ieder apparaat met een (mini)jackingang

RGB features: Nee

De Quad Driver In-Ear Earphones van 1More zijn behoorlijk unieke oordoppen. Aan boord van deze in-ear’s zitten namelijk niet een, maar vier luidsprekertjes. Een van de luidsprekers richt zich op de lagere frequenties en de overige drie vullen elkaar aan in het weergeven van de hogere frequentieregionen. Deze ingenieuze constructie heeft geresulteerd in een THX-certificatie. 1More heeft daarnaast de hulp ingeschakeld van studiotechnicus Luca Bignardi. Deze Grammy-winnaar heeft geholpen om de klank van de oordoppen te perfectioneren. De combinatie van deze samenwerking en de technische vernuftigheden resulteert in een pittig prijskaartje van 143 euro.

De bouwkwaliteit

De prijs van de 1More Quad Driver In-Ear Earphones wordt in ieder geval kracht bijgezet door de verpakking: de oordoppen worden geleverd in een stevige, luxe doos die wordt dichtgehouden door een kleine magneet. Om te voorzien in de ideale pasvorm, levert 1More maar liefst vijf verschillende maten opzetstukken in negen verschillende paren. Naast de standaard rubberen varianten, vind je namelijk ook schuimrubberopzetstukken die je iets moet kneden voordat ze in je oren passen. Dit is ideaal voor gebruikers die graag extreem veel omgevingsgeluid dempen. Naast de grote hoeveelheid opzetstukken, is er een smaakvol, leren opbergtasje, een vliegtuigadapter, trs-adapter en een metalen clip om de kabel op je shirt vast te maken.

De oordoppen zelf zijn volledig gemaakt van aluminium, waardoor ze ongelofelijk stevig en duur aanvoelen. De bouwkwaliteit is uitstekend: er zijn mooie, rode ontwerpdetails te vinden en ze zijn ongelofelijk comfortabel. Dat komt voornamelijk doordat de behuizing van de oordop licht gehoekt staat ten opzichte van het deel dat in je oren verdwijnt. Dat voorkomt dat de behuizing je oren raakt terwijl de oordoppen toch goed in je oor verdwijnen. De kabel is verstevigd met kevlar en bekleed met een gladde, rubberen coating, waardoor hij eenvoudig uit de knoop te halen is. Aan de kabel die uit de rechter oordop komt, is een klein, metalen doosje verbonden met drie knoppen en een prima klinkende, ingebouwde microfoon. De knoppen kunnen - afhankelijk van het apparaat waar de oordoppen mee verbonden zijn - het volume besturen, muziek starten en pauzeren en telefoongesprekken opnemen.

De minijackplug aan de kabel is L-vormig, wat er in de praktijk voor zorgt dat de kabel wat eenvoudiger uit de weg te hangen is dan wanneer de plug rechtdoor uit zou steken. Wel is de kabel met zijn lengte van één meter twintig aan de korte kant. Voor console- en laptopgamers vormt dit geen probleem, maar heb je je desktop-pc onder je bureau staan, dan kom je wellicht wat lengte tekort. De eerder genoemde knoppen zijn daarnaast ietwat temperamentvol in combinatie met Macbooks: druk je een keer op de knop om het volume luider te maken, dan blijft het volume harder worden totdat je de knop voor volumevermindering indrukt. Het is geen onoverkomelijk probleem, maar het is fijn om dit van te voren te weten zodat je niet per ongeluk je volume volledig open zet.

Dat geeft namelijk een behoorlijke hoeveelheid geluidsdruk. Dat komt deels doordat deze oordoppen omgevingsgeluid goed afsluiten en deels omdat ze - ondanks dat ze vier kleine speakers aan boord hebben - behoorlijk laag-ohmig zijn. Dat betekent dat je met weinig energie, veel volume kunt genereren. Dat maakt de 1More Quad Driver niet alleen geschikt voor de zwaardere hoofdtelefoonverstekers die je in computers en laptops vindt, maar het zorgt ervoor dat ze ook uitstekend geluid weergeven in combinatie met controllers, telefoons en handheld-devices. Deze oordoppen zijn door de verbindingsopties dus perfect multi-inzetbaar, maar hoe zit het met de klank van deze in-ears?

De klank

Dankzij de vier verschillende drivers is de precisie en definitie in het volledige midhoge en hoge deel van het frequentiespectrum prachtig. Veel in-ears neigen in het hogere frequentiedeel snel naar schelheid, maar dat is bij de 1More Quad Driver In-Ears absoluut niet het geval. Er is een ongelofelijke openheid in de klank die niet alleen texturen, maar ook ruimtelijke informatie in muziek prachtig weergeeft. Het stereobeeld is zowel in breedte als lokalisatie extreem goed. Dit zorgt ervoor dat de beleving van de plaatsing van verschillende instrumenten uitzonderlijk gedetailleerd wordt weergegeven. Het laag is bij deze oordoppen wel behoorlijk stevig aangezet, maar dankzij de kraakheldere weergave in het hoge deel van het spectrum heb je zelden het gevoel dat de bas de volledige luisterervaring overneemt.

Tijdens het gamen zorgt deze stevig aangezette bas voor een groot gevoel van immersie en benadrukt het spectaculaire situaties. De ruimtelijke perceptie, die tijdens het luisteren goed gedefinieerd bleek, zorgt bij games voor een aangename focus op omgevingsgeluiden. Dit is voornamelijk in tragere, verhalende rpg’s een aangename eigenschap. Ook bij drukkere first person shooters staan deze in-ear’s echter prima hun mannetje. De lokalisatie is erg goed en zelfs tijdens chaotische momenten klinken deze oordoppen niet schel en kun je intuïtief en snel in-game audiocues volgen. De goede demping van omgevingsgeluid is daarnaast een welkome eigenschap, omdat het ervoor zorgt dat de oordoppen nooit echt hard hoeven te staan om alles toch goed te kunnen horen.

Concluderend

De 1More Quad Driver In-Ear Earphones zijn zeer goed gebouwde, comfortabele in-ear oordoppen die niet alleen voor gaming, maar ook voor dagelijks gebruik erg geschikt zijn. Dankzij het vier-driver systeem klinken deze oordoppen erg precies en gedefinieerd in de hogere frequenties, zonder ooit schel te worden. Het laag is stevig aangezet, maar neemt nooit onaangenaam de overhand. Dat zorgt ervoor dat het luisteren met deze oordoppen voornamelijk heel erg gebalanceerd voelt. Daarbij moet wel de kanttekening worden geplaatst dat dit in-ear oordoppen zijn, en je dus nooit hetzelfde dynamische bereik zult ervaren als met een volwaardige hoofdtelefoon. Het feit dat ze laag-ohmig zijn maakt dat de luisterervaring ook in combinatie met console controllers, handheld devices en smartphones prima op orde is. Wil je echter alles uit deze oordoppen halen, dan is het geen slecht idee ze eens op een wat duurdere geluidskaart aan te sluiten.

De aan de kabel verbonden knoppen functioneren prima met verschillende platformen, maar hebben wel een aantal kleine gebruiksproblemen in combinatie met Macbooks. De microfoon aan boord van de oordoppen klinkt uitstekend en de kabel is extreem stevig, maar wel wat kort. De combinatie van deze met kevlar verstevigde kabel en de volledig metalen behuizing, resulteert in oordoppen die je prima onderweg kunt gebruiken. Dit alles maakt de 1More Quad Driver In-Ear Earphones zowel geschikt om snel in een controller te prikken, als in te zetten bij een wat serieuzere gamesetup met externe geluidskaart. Zelfs onderweg, in combinatie met smartphones of handheld gamedevices, voelen deze in-ear’s zich thuis. Een prima klinkende, zeer multi-inzetbare oplossing die haast niet kapot lijkt te kunnen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony claimt genoeg materialen te hebben om verkoopdoel PS5 te behalen Update: Over die spamberichten van de afgelopen tijd
0

Reacties op: De 1More Quad Driver In-Ear Earphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.