De wereld is in gevaar. Irak heeft een nieuw en gevaarlijk wapen. Gelukkig zijn de wapens nu wel gevonden en start project 'Cypher – Code of Ruin'. Geheim agent Erik stond vooraan in de rij om de missie op te pakken, met alle gevolgen van dien…

Het is een donkere middag ergens in Nederland. We zien iemand die er uit ziet als een postbode een pakketje in een brievenbus doen. Het pakket is klein, er past net een CD in. Terwijl het pakketje met een plof op de deurmat valt, kijkt de postbode angstig om zich heen. Gelukkig, hij is niet achtervolgt. Snel vervolgt de postbode zijn ronde.

Enkele uren later kom ik aan bij de anonieme postbus. Eén dropping, met een missie. De missie heet Cypher – Code of Ruin. Het blijkt dat onze grote vriend Bush zijn huiswerk eindelijk heeft gedaan. Irak heeft namelijk toch beschikking gekregen over een dodelijk virus. Een nieuwe vorm van massavernietigingswapens! Een virus wat alle elektronische apparatuur kan uitschakelen. Het lot van de wereldwijde communicatie en infrastructuur hangt aan een zijde draadje! Ik moet snel in actie komen bedenk ik, anders gaat Gamer.nl nog uit de lucht!

Gelukkig was ik, geheim agent Erik, beschikbaar om de klus te klaren. Aangezien de missiebeschrijving praat over een action/adventure ben ik de aangewezen man voor the job. Na ettelijke “missies” met Lara Croft te hebben uitgevoerd, de wereld te hebben gered met Sam Fisher en nog tussen door Mission Impossible te kijken, kan er niks meer mis gaan. Een goede agent is op zijn missie voorbereid!

Dan begint de missie. Met behulp van een HALO jump word ik direct bij de vijandelijke bunker geplaatst. De slimme Irakezen hebben de bunker verstopt in een omgeving van oude ruïnes. Gelukkig ben ik niet voor één gat te vangen, en weet al snel de ingang te vinden! Haha, Saddam, ik ga je wapens vinden!