Al weer meer dan een jaar geleden ontdekte ik dat er een mod was gereleased voor mijn favoriete spel op dat moment (Half-Life), het heette Counter-Strike en zag er veelbelovend uit. Bleek dat één van mijn vrienden de mod had gedownload, en tijdens een LAN-party kwamen we erachter dat het veel leuker was dan de normale Half-Life multiplayer. Na een grote ontwikkeling te hebben doorgemaakt zijn we nu aanbeland bij Counter-Strike beta 7.0, maar een beta kunnen we het eigenlijk al lang niet meer noemen want Counter-Strike is de tot de meest populaire mod op het moment uitgegroeid en kan het zelfs opnemen tegen multiplayer spellen als UT en Q3. Counter-Strike?

Er schijnen nog mensen op wereld te zijn die nog niet weten wat Counter-Strike inhoud. Daarom ben ik zo goed om het nog even voor deze mensen uit te leggen.

Counter-Strike is een teamplay mod voor Half-Life die gebaseerd is op counter-terrorisme, je speelt dus als terrorist of als counter-terrorist op 4 verschillende manieren:

Hostage rescue: Hier hebben de terroristen hostages gevangen genomen en is het de bedoeling dat de counter-terroristen de hostages bevrijden, en het doel van de terroristen is om dit te voorkomen. Als één van de teams echter sterft terwijl ze dit doel proberen te bereiken heeft het andere ook al automatisch gewonnen. Assassination: Hier speelt één van de counter-terroristen de VIP en die moet door de andere counter-terroristen naat een bepaald punt op de map worden gebracht, terwijl de terroristen hem proberen te vermoorden. Bomb defusion: Hier beginnen de terroristen met een C4 bom en moeten ze een bepaald punt op de map opblazen terwijl de counter-terroristen dit proberen te voorkomen. Als de bom is geplaatst moeten de counter-terroristen proberen de bom onschadelijk te maken. Escape: Hier moet één groep onsnappen terwijl de andere groep dit probeert te voorkomen. De ontsnappende groep heeft geen wapens, maar er zijn manieren om er toch aan te komen. Je hebt gewonnen als minstens 50% van je groep is ontsnapt.

Je ziet het al, de juiste ingrediënten voor spectaculaire doch zeer tactische actie.