Dat was het eerste wat ik dacht toen ik erachter kwam dat je deze game niet over het Internet kon spelen. Want zou het niet geweldig zijn om tegen werkelijk bestaande personen ten strijde te trekken en hun tot slaaf te maken in jouw communistisch regime dat elke opstand de kop indrukt alsof het niets is? Ok, je moet er heel wat uurtjes voor uit trekken wil je deze game met een stel vrienden in een ruk uitspelen maar de potentie is er zeker. Gelukkig heeft Firaxis wel aangekondigd een speciale multiplayer-patch uit te brengen, maar die zal nog wel een tijdje op zich laten wachten.

Conclusie

Hoewel het spel op het eerste gezicht erg op zijn voorgangers lijkt, zijn er toch veel dingen veranderd waardoor het toch weer allemaal net wat beter speelt. Vooral omdat het spel nooit helemaal hetzelfde is kun je het vele malen opnieuw spelen en dat is natuurlijk alleen maar goed voor de houdbaarheid. Ook is het een erg verslavende game die je vele uren achter elkaar aan je beeldscherm gekluisterd zal houden totdat je jezelf dan toch eindelijk de overwinnaar mag noemen. Het gemis van een multiplayer optie vond ik echter wel een hele aderlating en ik snap dan ook niet waarom ze de optie niet meteen bij het spel hebben inbegrepen, ook al hadden we dan wat langer op deze game moeten wachten. Maar moet moet je nu naar de winkel rennen om deze game te halen of is een leven zonder dit spel ook mogelijk, want dat is toch eigenlijk de hamvraag. Ik denk dat je hier als die-hard first person shooter die alsmaar op zoek is naar meer actie het beste voorbij kunt lopen. Ieder ander kan ik deze game met groot genoegen aanraden.

Gameplay:9,1De gameplay is het sterkste punt van Civilization III. Door de unieke units van elke civ en de vele keuzes kun je het spel erg vaak opnieuw spelen. En dat is natuurlijk erg belangrijk in een tijd waar het gemiddelde spel na 10 uur al stof ligt te happen in de kast.Graphics:8,2Grafisch gezien behoort Civilization III misschien niet tot de top, maar alles ziet er toch zeer verzorgd uit. De graphics zijn absoluut niet saai maar juist erg fris door het uitgebreide kleurenpalet.Geluid:8,3Rustige deuntjes die alles begleiden en iedere unit die z'n eigen sounds heeft. Het geluid is dus ook goed verzorgd, alleen een minpuntje voor de wat rare muziekkeuzes in de moderne tijd.Totaal:8,8Als je van strategische games met wat meer diepgang houdt dan is dit een game die niet in je gamecollectie mag ontbreken. Maar als dat niet het geval is dan heb je aan deze game nog steeds een hele goede met uren aan speelplezier.Systeemeisen: (mimimum/aanbevolen)Processor: Pentium 2 300Geheugen: 32 MBHD: 500 MB vrije schijfruimteCD-Rom: 4XVideokaart: 1024*768 in 16 bitsTestsysteem:Processor: Pentium III 450Geheugen: 128 MBHD: 40 GB IBMCD-Rom: 52XVideokaart: Viper IIExtra info:Ontwikkelaar: FiraxisUitgever:: InfogramesHomepage: Civ3Demo: Niet beschikbaar