In de jaren negentig van de vorige eeuw was er een softwarebedrijf die de basis legde voor het huidige RTS genre. Het strategie-genre was aan 'de massa' al geintroduceerd met Dune 2: The Building of a Dynasty, maar Westwood maakte zich onsterfelijk met de Command & Conquer serie. Zo worden de principes en gameplay die het spel zo groot maakten nog steeds gebruikt als basis voor de meeste strategie-games. Na het uitkomen van C&C leefde het idee bij de mensen uit Las Vegas om een 3D versie van het spel te maken. Nu, zo'n 10 jaar verder staat dit ooit zo abstracte idee op 2 zilverkleurige schijfjes en maakt Westwood haar eerste uitstapje in de wereld van de First Person Shooters, een genre dat in de laatste jaren enorm is gegroeid.

Het verhaal in Renegade is simpel en houdt zich in grote lijnen aan het plot uit de orginele C&C Tiberian Dawn. De wereld verkeert in oorlog waarbij twee groepen, de GDI en de NOD (geleid door hun kale en sexy leider Kane) elkaar bestrijden. In Renegade heb je in tegenstelling tot de C&C strategiegames enkel de mogelijkheid om de GDI campaign te spelen. Dat Westwood aan een NOD campaign werkt op het moment is misschien nog niet zo onwaarschijnlijk, al zullen we die dan zeer waarschijnlijk in een expansion mogen verwachten.

Don't you think i'm sexy?

Jij speelt de stoere, niet al te slimme, GDI commando met de originele naam Havoc. Als elite soldaat word je overal op de wereld gedumpt om tegen de NOD troepen van Kane te vechten. Al tijdens de installatie voel je de oude C&C sfeer die Renegade in zich heeft. De electronic video assistent, die 10 jaar geleden voor het eerst opdook begeleidt de installatie en doet oude tijden weer herleven.