Capitalism was in 1995 een groot succes. Eindelijk een game waarin je op een realistische wijze het opbouwen, beheren en groot maken van een bedrijf kon nadoen. Nadeel was wel de vrij hoge moeilijkheidsgraad., hierdoor haakten veel mensen af. Nu is Capitalism II in de schappen verschenen. Uiteraard nog beter, leuker, mooier en vooral : toegankelijker. Of dat gelukt is lees je in de review.

Capitalism II is gemaakt door de geniale gameontwikkelaar Trevor Chan, welke ook verantwoordelijk was voor het eerste deel en Seven Kingdoms I & II. Recentelijk heeft hij Hotel Giant op de markt gebracht, welke door onze eigen Erwie er niet genadig vanaf kwam. Met Capitalism II heeft hij echter de draad weer goed opgepakt, het spel is een waardig vervolg op het eerste deel.

Vooral bij complexe games zoals Capitalism II is het belangrijk dat de speler op een goede manier in de game wordt geleid. Beginnende spelers kunnen dan ook het best beginnen met de Entrepreneur's Campaign. Na de tutorial wordt in de campaign stap voor stap uitgelegd waar je allemaal op moet letten.