Acclaim brengt ons samen met Climax ATV: Quad Power Racing 2, een racegame met de bekende quads in de hoofdrol. Crossmotoren op vier wielen. Ruig, snel en modderig. ATV2 is een arcade-racer met de stuntelementen erin verwerkt die we de laatste tijd vaak tegenkomen in dit genre.. De vraag is dan ook: wat heeft ATV2 nog extra te bieden ten opzichte van de concurrentie? Tutorial

Vooraleer je begint aan ATV2 is het misschien handig om de tutorial eens door te nemen. In deze oefenmode leer je de basistrucjes met je ATV onder de knie te krijgen zoals het preloaden van een sprong en het maken van wheelies en bicycles (op twee wielen rijden). De tutorial is onderverdeeld in twee hoofdbrokken: behendigheid en stunts. Echt moeilijk zijn de meeste opdrachten niet te noemen maar het is vaak wel handig om ze een keer gedaan te hebben. Naast de tutorial kan je kiezen uit de welbekende opties voor dit genre: single race, championship, freestyle, time trial en challenge zijn hiervan de belangrijkste en het meeste spreekt eigenlijk wel voor zichzelf.

It's all in the mix

Het leuke aan ATV2 is dat men de race en stuntmode op een leuke manier met elkaar vermengd heeft in de championship mode. Er worden namelijk twee ranglijsten bijgehouden: eentje voor de race zelf en eentje voor de stunts. Beide ranglijsten tellen even zwaar door in je totaalscore. Het is dus de bedoeling om niet alleen snel te racen maar ook nog de nodigde stunts uit te halen tijdens je race. Stunts verhogen het risico dat er het een en ander mis gaat en dat maakt het des te uitdagender.

Om een goede stunt uit te kunnen voeren is het van belang dat je flink hoog de lucht in gaat. Hiervoor komt de preload button om de hoek kijken. Deze dien je een paar meter voordat je de top van de helling bereikt in te drukken en op het topje los te laten zodat je een grotere sprong maakt dan dat je normaal zou doen. Mocht je nog verder willen springen dan kan je de turbo-knop gebruiken. Hiervoor dient echter wel je turbo-meter voor een deel gevuld te zijn. Je krijgt je turbo-meter gevuld door de nodige stunts uit te voeren of tegenstanders van hun ATV af te trappen.