Gebruikte systeem:

AMD Athlon 650

192 MB SDRAM

Diamond viper v770 ultra (TNT 2 ultra)

Sound Blaster live ! player 1024

Creative 4-point surround set

48 speed cd-rom speller

47,4 gb HD

Systeemeisen volgens Davilex:

Windows 9x

Pentium 200

32 MB intern geheugen

Soundblaster of 100% compatible geluidskaart

CD-rom speler (4 speed)

16 bits SVGA (800*600)

Harde schrijf met 50 MB voor minimale, of 150 MB voor maximale installatie (wat aanbevolen wordt op langzamere systemen).

Amsterdoom is weer een nieuwe game van Davilex, de Nederlandse software makers. Davilex staat bekend om zijn geweldige ideeën wat betreft games, en ook met Amsterdoom hebben ze weer een gat in de markt gevonden! Een First Person Shooter in Amsterdam waarbij je de hele stad, inclusief Rijksmuseum, Schiphol en de Wallen overhoop mag knallen. De uitwerking van de games van Davilex zijn daarentegen altijd wat minder. De spellen kosten dan wel een stuk minder als de meeste andere games, maar het verschil in kwaliteit is altijd wel té groot. Toch staan de spellen van Davilex iedere keer weer op de nummer 1 positie van de Dutch Interactive Charts (lees: de lijst met best verkochte spellen per maand). Ook op het moment dat ik dit type staat A2 Racer 3 weer op de nummer 1 positie.

Of ook AmsterDoom een groot succes zal worden moeten we nog afwachten, de game heeft in ieder geval wel zijn eigen site gekregen op www.amsterdoom.nl. Dus Davilex verwacht er blijkbaar veel van! In ieder geval kan ik jullie wel vertellen of de kwaliteit net zo laag is als bij de andere Davilex games…

De site is in ieder geval wel van lage kwaliteit