Infogrames heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een van de grootste game-uitgevers in de wereld die vooral in Amerika en Europa de zaakjes goed op orde heeft. De line-up van dit jaar bewijst dat ook meteen, want in de zomer kunnen de PC gamers Alone in the Dark: A New Nightmare verwachten in de winkelrekken. De oudere gamers weten natuurlijk wel allemaal wat Alone in the Dark is, maar voor de jongere gamers zal dit misschien wel een raadsel zijn. Alone in the Dark is al jaren één van de betere survival horror games. Voordat je echter begint te roepen dat we te maken hebben met een zoveelste Resident Evil kloon zal ik je eerst even wat vertellen over Alone in the Dark.

Het begon allemaal in de begin jaren '90. Infogrames begon samen met Darkworks aan een nieuw genre, iets vernieuwend. Het genre zou de mensen de stuipen op het lijf moeten jagen dus we konden iets verwachten in de trend van horror zoals de horror-films die toen doorbraken. Met Alone in the Dark was Infogrames het eerste bedrijf dat een eng spel uitgaf waarin 3D personages op een 2D achtergrond werden geplakt. De serie werd een groot succes en daarom volgden er meer games. Let dus wel: dit gebeurde allemaal nog vóór dat Capcom begon met de ontwikkeling van een Resident Evil serie!

Als het deze zomer buiten goed weer is dan zitten wij gamers allemaal binnen voor de PC of voor de PlayStation of Dreamcast. Alone in the Dark: A New Nightmare komt namelijk in de zomer uit voor zowel de PC als de Dreamcast en PlayStation.

Survival Horror

We hebben natuurlijk allemaal wel eens een Survival Horror spel gespeeld. En is het niet Resident Evil of Alone in the Dark, dan is het wel Silent Hill voor de PlayStation. Daarom weten we ook allemaal dat deze games meestal voorzien worden van een simpel, duister verhaal dat er eigenlijk niets toe doet. Kijk maar naar de nieuwe Resident Evil (Code Veronica) voor de Dreamcast en PlayStation2. Het verhaal luidt dat je op een eiland gevangen bent genomen en dat je er weer af moet zien te komen. Verder wordt er dus geen informatie gegeven over waarom je bent gevangen en ook niet wat die zombies nou allemaal daar doen. Natuurlijk is het wel duidelijk als je de andere Resident Evil games hebt gespeeld, maar het gaat erom dat je het verhaal niet hoeft te kennen als je het toch wilt spelen.

De zaklamp is een onmisbaar onderdeel in het spel.

Hierin wil Darkworks verandering gaan brengen. Met Alone in the Dark 4 hebben ze daarom een game in handen waarvoor ze zeker een mooie verhaallijn gaan maken die bovendien wordt voorzien van spannende momenten en de laatste technische snufjes. Dit verhaal luidt dat de beste vriend van Edward Carnby dood wordt gevonden op een mysterieus eiland genaamd Shadow Island. Natuurlijk wil Edward wraak nemen en tijdens zijn onderzoek komt hij terecht bij Fred Johnson. Deze man informeert hem over Fiske's (de dode) zoektocht naar de drie oude tabletten. Als deze drie tabletten samen gebracht kunnen worden dan zouden ze een enorme kracht kunnen verwekken waartegen niemand bestand is. Charles Fiske was dus op zoek naar deze tabletten en Fred haalt Edward Carnby (de held van het spel) daarom over om de zoektocht te hervatten. Onze held gaat akkoord omdat hij wraak wil en zo kunnen wij als speler beginnen aan een spel dat enger moet zijn dan we ooit hebben gezien. Ik ben benieuwd.