Nu komt natuurlijk de vraag, wat is er dan zo speciaal aan deze versie van AvP. In andere woorden, waar staat dat Gold stukje voor.

Deze versie bevat, naast het originele spel, ook de Millennium Expansion Pack. Dit pack bestaat uit 9 nieuwe multiplayer levels en enkele nieuwe wapens voor de Marine (automatische pistolen en The Skeeter). Naast deze extra's zijn er ook wat grafische verbeteringen en is er de veelverzochte in-game saveoptie, maar deze was ook al toegevoegd in de eerste patch voor het originele spel. Naast deze toevoegingen in het spel zit er ook een extra'tje in de doos: de Prima's Official Alien Versus Predator Strategy Guide.

De nieuwe levels zijn allemaal van goede kwaliteit en zijn dan ook zeker aan te raden voor de multiplayerfans van dit spel. De nieuwe wapens zijn ook zeer nuttig en geven de Marine een wat betere kans als je samen met je vrienden aan het deathmatchen bent. De grafische verbeteringen zijn niet wereldschokkend, het spel haalt het bij lange na niet met Quake 3 maar de graphics kunnen er toch wel goed mee door. De guide die erbij zit is natuurlijk ook leuk meegenomen.