Wat er nog meer verbeterd is: - nieuwe technologieen

Elk nieuw volk komt met haar eigen technologieen. De technolgy tree is nu inderdaad een echte boom geworden. De technieken hebben te maken met de eigenschappen van de beschaving. Zo zal je geen buskruit bij de Azteken moeten verwachten. Dit zorgt voor een afwisselende mix en is het spelen met en tegen elke andere beschaving weer een uitdaging

- 4 Campaigns

TC is gevuld met vier nieuwe campaigns starring: Atilla de Hun, El Cid, Montezuma en velen anderen

De laatste campaign draagt de naam van het spel. Met deze campaign kan je alle grote veroveraars nadoen. Helaas voor de Maya's en de Koreanen hebben zij geen eigen campaign. Bij elke campaign moet je steeds een aantal opdrachten uitvoeren die van makkelijk naar moeilijk gaan. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was over de uitgebreidheid van de eerste levels. Het even snel uitspelen zit er niet in.

Het hoofdgerecht

- Nieuwe game types

King of the hill:

Voor een bepaalde tijd moet de speler een monument beschermen tegen de andere spelers die juist de opdracht hebben om het monument te veroveren.

Wonder Race:

Wie het eerst een wonder heeft gemaakt wint. Er zijn verder geen muren, siege workshops of Trebuchets. Met deze game type kunnen alle resource managers hunnen kunsten vertonen.

Defend the Wonder

Een speler begint met een wonder en moet deze beschermen tegen de andere spelers. Het wonder is rondom beschermd door muren. Dit is ook hard nodig want de andere spelers beginnnen in The Imperial Age met alle technologieen in hun zak en grote voorraden grondstoffen en dorpsbewoners.

- Smarter villagers

- De dorpsbewoners gaan automatisch gronstoffen verzamelen als ze een molen, mijn, houthak plaats of town center hebben gebouwd.

- Grondstoffen verzameld door dorspbewoners blijven bewaard, ook als een dorpsbewoner aan een andere taak begint.

- Dorpsbewoners die naar één boerderij gaan verdelen zich zelf over mogelijk lege boerderijen in de buurt.

- Als twee of meer dorpsbewoners een muur moeten bouwen verdelen ze zich zodat de muur eerder klaar is.

- Automatic farm replanting

Dit is een ware uitkomst. Vroeger had je last van boerderijen die op waren en dan

stonden er een paar werkeloze boeren langs. Deze "stoney tony's" deden niks. Daar hebben ze wat op bedacht, als je een Molen bouwt heb je de optie om automatisch de boerderijen te herplanten. Op deze manier heb je nooit meer last van een slechte productie.

- Garrisoning units inside rams

Infanterie, pikemen en boogschutters kunnen in een stormram plaatsnemen..

- Real world maps en andere extra maps. - Winter en tropisch tereinen.

Als je de mannen in ontbloot bovenlijf ziet houthakken in de sneeuw krijg je het gewoon koud. Ik snap niet dat ze die lui geen truien hebben gegeven

- Last man standing victory condition. (als de tegenstanders vernietigd zijn kan je het tegen je teammaat opnemen.) - Ship formations (schepen kunnen net als landeenheden ook formaties aannemen.) - Smart siege weapons (Mangonels en Onagers vallen niet aan als er vriendelijke eenheden geraakt zouden kunnen worden.) - Commanding allied computer players ( kan je opdrachten aan de computer geven. Een soort bot dus, alleen dan anders )

Verder zijn er nog enkele kleine dingen die veranderd of verbeterd zijn, maar de belangrijkste heb je net kunnen lezen.