Aanstaande zondag is het dan eindelijk zover: Games in Concert, de muzikale afsluiter van de Gameplay en tevens een uniek evenement in Nederland. Nu klinkt het een beetje als een foute tandpastaverkoper die z’n beste Prodent-smile opzet om z’n product aan te prijzen, maar hey, ik heb gewoon echt zin in Games in Concert!

De afgelopen weken zijn de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet en is ook bekend geworden welke muzikale gameshoogtepunten ons voorgeschoteld gaan worden. Persoonlijke favorieten zijn de Halo soundtrack, de betoverende muziek uit Kingdom Hearts, het orkestrale spektakel uit Legend of Zelda en toch ook stiekem wel een beetje het concert dat The Sheer geeft. Ik ben echter vooral benieuwd hoe de muziek uit de games die ik niet ken, gespeeld zal worden. Ik heb bij alle namen wel een beetje een indruk van het type muziek, maar de precieze klanken van Killzone weet ik me niet meer te herinneren.

Helemaal blanco ga ik niet naar het evenement toe. Op internet heb ik al een beetje rond lopen neuzen naar dergelijke concerten in het buitenland en in een grijs verleden heb ik in het Concertgebouw in Amsterdam ook de uitvoering van de Lord of the Rings soundtrack (hoewel uit een film misschien enigszins gelijkwaardig) mogen aanhoren. Dit toen nog inclusief een muzikaal optreden van Christopher Lee, wat overigens geweldig was.

Een uitverkocht Vredenburg (zoals het er nu naar uitziet), het Metrole Orkest in vol ornaat en een dijk aan soundtracks: hell yeah, zondag wordt vet! Oh, en uiteraard zijn de redacteuren van Gamer.nl ook op de Gameplay te vinden, waar we de bekendheid van Games in Concert nog wat verder verspreiden. We’ll see you there!