Zo nu en dan steken er computervirussen op die werkelijk een pain in the ass zijn. Zo heeft de gehele Gamers.nl crew dit weekend onder vuur gelegen van mails die het Win32.Yaha virus bevatten. Deze mails kwamen steeds van twee dezelfde personen af, ene Bastiampallai en ene Vanberlo. Dit zijn dus twee geinfecteerde die met zijn twee├źn al, waarschijnlijk onbewust, voor een dermate grote lading mail zorgen dat het gevloek en getier wanneer er weer een mailtje binnenkwam gewoon niet om aan te horen is.

Vandaag heeft ook ene Rene ons gevonden en alvast zijn eerste 10 mails de deur uit gedaan. Stel dat het virus zich nog een beetje verder verspreid en dat iedere slimkop zonder virusscanner die weer eens een attachment heeft aangeklikt met de regelmaat van de klok mailtjes gaat versturen? Ik zie het doemscenario van 100 mailtjes per minuut al voor me, waarmee het medium E-mail meteen naar de maan geholpen is. Zal het ooit met zo'n vaart lopen?

Hopelijk word ook de maker van dit virus flink aangepakt en weerhoud dat anderen om ook tot het maken van deze zielige programmatjes over te gaan. Mocht het blijken een Nederlander te zijn die het bedacht heeft, dan kom ik hem alvast persoonlijk opzoeken.