Grote pullen met bier, vergane glorie en ouderwetse gezelligheid; Leipzig in een notendop. Het kleine post-Sovjet stadje staat gedurende deze  week in het middelpunt van de belangstelling. Niet door zijn culturele geschiedenis, maar vanwege de Leipzig Games Convention, Europa's grootste gamebeurs. Wij zijn vanzelfsprekend van de partij en doen uitgebreid verslag.

De zes uur durende rit zit erop,de katers zijn verdwenen en de bedjes zijn weer opgemaakt. Het heeft enige moeite gekost maar we hebben onze brakheid overwonnen en zijn klaar om onze perspasjes op te halen. Hoewel de verrassingen minimaal zijn, zijn verwachtingen toch hoog gespannen. Wie weet wat voor nieuwtjes er toch weer opduiken. Zo komen Sega en Playlogic (we blijven een beetje chauvinistisch) met een nieuwe titel, wordt onder andere Operation Flashpoint 2 voor de eerste keer getoond aan de pers en krijgen we de kans games als Diablo 3 en Dawn of War II aan de tand te voelen. Natuurlijk is dat allemaal erg tof, maar op welke games zitten wij nu eigenlijk écht te wachten? Wie heeft welke favorieten en waarom?

Michel:

Final Fantasy XIII, Star Ocean 4 en The Last Remnant. Games waar vele fans van Square-Enix op zitten te wachten. Ook ik had zin om hier meer van te zien. Ik had de afspraken hiervoor dan ook dikgedrukt in mijn planning staan. Helaas, het feest gaat niet door. De games zullen niet achter gesloten deuren gezien kunnen worden. Reden: onbekend. Resident Evil 5 en Gears of War 2, toptitels waar iedere op actie beluste gamer wel op zit te wachten, zullen ook niet op de show aanwezig zijn. Reden: te gewelddadig voor Duitsland.

Maar er blijft nog genoeg leuks over, dat is zeker. Persoonlijk kijk ik erg uit naar mijn speelsessie met Mirror's Edge. Ik wil zelf wel eens ervaren of het spel zo soepel beweegt dat je jezelf op de daken van een grote stad waant. Ook de nieuwe Prince of Persia staat hoog op mijn lijst van games die een speelsessie verdienen, al ben ik bang dat het bij kijken blijft. Dan nog oogt Ubisoft's nieuwste prachtig, dus mij hoor je niet klagen.

Jaap:

Leipzig gaat één waanzinnige achtbaanrit aan goede games worden. Hoewel we veel games al kennen, gigantisch grote verrassingen gaan er naar mijn mening niet inzitten, biedt de beurs ons de kans alle toppers van dit najaar eens nader te aanschouwen. Mijn persoonlijke missie op de beurs wordt het uitzoeken hoe de voetbalstrijd zich gaat ontpoppen. FIFA 09 ziet er onwaarschijnlijk goed uit, maar PES-guru Shingo 'Seabass' Takatsuka heeft duidelijk gemaakt dat Pro Evolution Soccer 2009 ook alles op alles gaat zetten.

Tevens ga ik een hele rits aan Sony-games bekijken, waaronder natuurlijk everybody's favourite LittleBigPlanet. Zelf heb ik nog nooit met die game mogen spelen, maar na alle filmpjes aanschouwd te hebben ben ik razend benieuwd hoe de ervaring is als je zelf die controller in handen hebt. De groteske Sackboy-poster heb ik ook overigens nog niet gezien, maar ik aai sowieso liever op de beursvloer zo'n lieflijk, pluche poppetje. Op z'n Hollands-Duits: Leipzig, ich bin er klaar voor! Ron:

Ik kijk uit naar verscheidene games. Allereerst ben ik erg benieuwd naar Operation Flashpoint 2. Hoewel Bohemia Interactive, de ontwikkelaars van het eerste deel, niet aan het roer staat heb ik toch alle vertrouwen dat dit een hele toffe titel gaat worden. Het is alweer een tijdje geleden dat er een vette simulerende shooter is uitgekomen en ik loop wel weer warm voor een nieuwe game in dat genre. Ook ben ik benieuwd naar Brothers in Arms: Hells Highway. Hoewel die game al sinds 1956 in ontwikkeling is moet hij volgens Gearbox Software toch echt in september verschijnen.

Het hotel waar wij 's avonds al onze impressies verwerken

Naast deze twee games zijn er nog talloze andere titels waar ik halsreikend naar uitkijk. Zowat alles van EA en Ubisoft wordt geweldig, maar ook Capcom en Sega (ik verwacht een nieuwe Jet Set Radio) hebben een paar leuke verrassingen. Deze week zul je op Gamer alles over deze en andere games teruglezen, houd de site dus goed in de gaten. Auf wiedersehen!