De verkoopcijfers

Vanavond krijgen we waarschijnlijk meer inzicht in hoe goed Ubisofts vlaggenschip Assassin's Creed 4: Black Flag het gedaan heeft. De afgelopen delen wisten steeds hun voorganger te verslaan qua verkopen, maar Assassin's Creed 3 heeft de lat met minstens 12,5 miljoen verscheepte exemplaren hoog gelegd. 

Ubisoft bracht afgelopen kwartaal (oktober t/m december 2013) ook nog Just Dance 2014 uit, maar had verder geen grote titels voor het najaar. Watch Dogs werd namelijk uitgesteld naar het volgende fiscale jaar.

De releasekalender

Als beursgenoteerd bedrijf is Ubisoft verplicht om ieder kwartaal cijfers te publiceren die de financiële situatie van het bedrijf in kaart brengen. Hierin wordt ook altijd een verwachting voor de komende maanden meegenomen. Omdat de inkomsten van het bedrijf voor een groot gedeelte afhankelijk zijn van aankomende releases, geven de kwartaalcijfers daarom veelal inzicht in wanneer welke titels precies verschijnen.

Voor het huidige kwartaal, dat nog loopt tot 31 maart, heeft Ubisoft nog twee grote titels klaarstaan. 21 februari verschijnt Rayman Legends ook voor de PlayStation 4 en Xbox One, en vanaf 6 maart ligt rpg South Park: The Stick of Truth eindelijk in de winkels. Volgende week brengt de uitgever ook nog een Far Cry-collectie uit met daarin alle delen.

Fiscaal 2015

Vanaf 1 april 2014 wordt het interessanter. Watch Dogs werd samen met racegame The Crew overgeheveld naar het nieuwe fiscale jaar, maar heeft nog geen exacte releasedatum. Bovendien gaan er geruchten dat de Wii U-versie geannuleerd is wegens tegenvallende verkopen van Nintendo's spelcomputer. Mogelijk geeft Ubisoft hierover meer duidelijkheid in zijn presentatie of het gesprek met investeerders dat hierop volgt.

Van Tom Clancy's The Division gaat dan weer het gerucht dat de game kalenderjaar 2014 niet meer gaat halen. De vraag is daarom of het spel nog in de releasekalender voor fiscaal 2015 wordt opgenomen. 

Tot slot Far Cry 4. De volgende Far Cry werd door Ubisoft al geopperd als een van de kanshebbers voor populairste next-gen titel, maar verdere details ontbreken nog. De geruchten spreken over een setting in het Himalayagebergte, al zal die informatie waarschijnlijk niet tijdens de kwartaalmeeting voorbijkomen. Dat het volgende deel op zijn minst genoemd wordt, lijkt echter aannemelijk.

Voor al het nieuws over de kwartaalcijfers kun je vanavond terecht op Gamer.nl.