The Matrix, een film die in 1999 iedere gamer wel zo'n beetje in de ban hield. Het onderwerp om over te praten was The Matrix. Hoewel er al snel besloten was dat er maar liefst twee sequels zouden volgen, werd het erg stil op het front. Niet gek, want men doet er alles aan om tot de bioscoop release zoveel mogelijk geheim te houden. Gelukkig kregen we in mei alvast een voorproefje in de vorm van een teaser-trailer te zien. Hoewel er weinig te zien was zagen we toch nieuwe beelden uit 'Reloaded' en 'Revolutions', de titels van de nieuwe delen, die beide zonder meer veel goeds beloven. De trailer werd afgesloten met de data wanneer de nieuwe delen in de bioscoop zullen verschijnen. Deze zijn namelijk mei 2003 en november 2003. Twee Matrix films in één jaar! 2003 beloofd een goed jaar te worden voor de fans.

Als je denkt dat dit alles is dan kan ik je alvast vertellen dat niet het geval is. Naast de filmproductie van de sequels is men namelijk aan een erg indrukwekkend project begonnen, namelijk de AniMatrix. Hoewel dit project al ruim een jaar geleden bevestigd werd en dat er een gerucht rond ging dat niemand minder dat Squaresoft zich ermee bemoeide is er pas sinds de laatste maanden wat meer bekend geworden. De AniMatrix is namelijk een 9-delige miniserie waarin het verhaal word verteld hoe de 'machines' de wereld overnamen. Elk deel zal echter in een andere tekenstijl verteld worden met als uitzondering de laatste aflevering, deze zal namelijk volledig CGI zijn en tevens de aflevering zijn waar Squaresoft verantwoordelijk voor was. Om een beetje een indruk te krijgen wat de AniMatrix is, is er vannacht een trailer online verschenen. De trailer is vanaf deze pagina te downloaden. Voor meer informatie over zowel de AniMatrix als de nieuwe films kan ik je aanraden om de matrixwebsite te bezoeken.

Ps. deze week is de principal-shooting van beide films afgerond. Beide films zullen dus vanaf nu tot de bioscooprelease in post-production zijn.