Redactiepost

Techniekupdate: Licht aan het einde van de tunnel

Snellere site, Twitch en een handiger cms

Geschreven door Michel Musters op
Bij Gamer.nl zijn we graag zo open mogelijk over de manier waarop we achter de schermen te werk gaan, ook op technisch gebied. De afgelopen week hebben we een flink aantal verbeteringen aangebracht en daarvan willen we jullie op de hoogte stellen.

We zijn de eersten die toegeven dat de lancering van de nieuwe Gamer.nl-frontpage alles behalve vlekkeloos is verlopen. Daar is geen goed excuus voor, al willen we blijven benadrukken dat we de nieuwe website eerder dan gepland moesten lanceren, omdat de oude website van ellende uit elkaar viel. Noodgedwongen kwam er dus een website online die nog niet af was. Dan kun je er wel 'bèta' op plakken, maar dat wil niet zeggen dat het geoorloofd is om de gebruiksvriendelijkheid uit het oog te verliezen. We betreuren het dan ook dat Gamer.nl de afgelopen maanden soms niet of slecht bereikbaar was.

Toch zijn we erg positief over hoe we er nu voorstaan en wat de toekomst gaat brengen. Als het goed is, is de website deze week zonder problemen te bezoeken en laadt hij ook snel in. Daardoor kunnen jullie in ieder geval direct het laatste nieuws, nieuwe recensies en interessante achtergrondverhalen lezen. Mocht de website bij sommigen van jullie toch slecht werken, laat het dan vooral weten in de reacties.

Ondertussen verbeteren we de website op de achtergrond op een dagelijkse basis. Dat krijgen jullie wellicht niet altijd mee, maar we willen het niet onbenoemd laten. Zo kunnen we eindelijk weer livestreams van Twitch op de website plaatsen, wat met onze lunchstream elke donderdag en de aankomende E3 wel zo handig is. Ook belangrijk: het cms waarin we werken gaat er steeds meer op vooruit. Hij wordt gebruiksvriendelijker en sneller, waardoor het ook voor ons fijner werken is. Een andere nieuwe verbetering: de social media-knoppen op de mobiele website zijn een stuk kleiner gemaakt zodat ze minder ruimte in beslag nemen. Gamer.nl-bezoeker Cynster en enkele andere bezoekers attendeerde ons hierop en daar hebben we zo snel mogelijk werk van gemaakt.

Op deze manier hopen we dagelijks de website beter te maken en verder 'af' te krijgen. Ons hoofddoel: de website zo stabiel en gebruiksvriendelijk mogelijk maken voor E3, die in de week van 15 juni van start gaat. De website staat dan weer bomvol met nieuws, livestreams van persconferenties en impressies en artikelen die vanaf de beurs worden geschreven. Dan is het wel zo belangrijk dat jullie zonder problemen bij al die spannende content kunnen. Een ander doel die we hebben is bepaalde 'verzamelpagina's' terugbrengen, zodat je in één oogopslag bijvoorbeeld alle recensies en achtergrondverhalen kunt zien. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt.

We hopen dat jullie ook steeds meer verbetering in de website zien en benadrukken dat we op bijna dagelijkse basis achter de schermen aan het werk zijn. Zelf beginnen we vooral sinds deze week al behoorlijk optimistisch over het eindresultaat te worden en hopelijk delen jullie die visie. Mocht je toch problemen tegenkomen, meldt ze dan in de reacties of mail ze naar bugreport@gamer.nl en dan gaan we er zo snel mogelijk mee aan de slag. De verbeteringen die we dagelijks doorvoeren, zijn mede aan jullie te danken, dus we ontvangen jullie kritiek alleen maar met open armen!

Dit artikel delen:

Lees meer

Assassin's Creed: Syndicate krijgt geen companion app De wonderlijke wereld van The Witcher 3: Wild Hunt
14

Reacties op: Techniekupdate: Licht aan het einde van de tunnel

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Wormpaul

  • 29 mei 2015 09:23
  Doet het absoluut beter nu Michel maar neemt niet weg dat mijn enthousiasme rondom gamer.nl hard is afgenomen laatste maanden, hopelijk komt het goede gevoel weer terug zoals het was in het tijdperk voor alle problemen.

  Daarnaast vind ik het nog steeds vervelend dat de bovenste balk (die met logo e.d.) elke keer wegvalt als ik naar beneden scroll, vind ik persoonlijk erg onrustig ogen.
  Is er een manier om die voor mij vast te zetten in de instellingen? (zodat ieder dat voor zich kan bepalen)

  Daarnaast werkt het icoontje dat je kan zien wie op je reageert hier nog steeds niet goed, laad niet in of laat niets zien….

  En als laatste vind ik het nog steeds jammer dat de uitgever niet wat meer geld durft uit te trekken om dingen sneller te verhelpen, zoals gelezen in de comments was dit wel mogelijk als je een ander bedrijf had die niet 13 sites tegelijkertijd moest doen.
  Nu voelt het allemaal zo amateuristisch aan qua website, dit terwijl de content wel onverminderd van hoog niveau bleef.

  Volledig off-topic; Komt Harry Hol hier nog terug? En weet iemand wat Menno Schelleken doet momenteel?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hybr1d

  • 29 mei 2015 11:37
  Ik moet me aansluiten bij jouw mening. Ik vond Gamer.nl altijd een hele fijne website om naartoe te gaan, maar ik voel om een of andere reden hier geen wens mee voor. Ik heb ook nog geen goede vervanger gevonden, terwijl ik wel graag het soort nieuwtjes lees zoals hier gepost wordt.

  Ik ben benieuwd of jullie door deze vreemde stap met de website ook lagere bezoekersaantallen zien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • DevelopmentTeam

  • 29 mei 2015 17:15
  Bedankt voor je bericht. Zou je kunnen verduidelijken wat je precies bedoeld met "vreemde stap"?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Hybr1d

  • 2 juni 2015 13:04
  Het releasen van een website die op alle vlakken niet klaar is voor productie/live. Ik lees in de tekst een doorgedrukt managementbeslissing, maar ook zij kunnen zich verantwoorden. Jullie zijn nu al best lang live en ik ondervind nog steeds issues. Wat ik dan raar vind is dat ik bugs vind in nieuwe features die dus gewoon niet getest zijn. Wij - live/productie - zijn jullie testers.

  Om wat meer precies te zijn - ik krijg nu rechtsbovenin een melding als ik een reactie heb gekregen op mijn reactie. Cool! Klik ik erop, dan vergeet hij even het stukje //gamer.nl/ er voor te plakken en begint hij met articles/. Dat hij dan niks vindt vind ik niet gek. Dat het niet tijdens (unit)test gezien is wel.

  Oh, en nu krijg ik bij het drukken op Plaatsen - this reaction is spam! Mooi. Ik zal de link van gamer even weghalen.
  Edit: Dat is hem, controle op de ha-tee-tee-ptjes.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gillian

  • 29 mei 2015 16:32
  Harry is er nog gewoon hoor! (sowieso iedere week te horen bij onze vrienden van Gamebites, waar deze week redacteur Erik Nusselder te gast is) Van Menno verwacht ik eigenlijk al jaren dat ie ergens als politieke partijleider opduikt :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShadowX

  • 29 mei 2015 09:40
  Als ik op dat chat ballonetje druk wie er op mij gereageerd heeft en ik klik er op 1 dan krijg ik deze melding.

  Deze webpagina is niet beschikbaar

  ERR_NAME_NOT_RESOLVED

  Dit is sinds kort en het heeft een tijd gewerkt maar de laatste week krijg ik dit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ksmai

  • 29 mei 2015 11:55
  Ook bij mij werkt de knop niet waarmee ik reacties op comments kan lezen. Verder netjes van de uitleg. Ik bezoek de site nog steeds regelmatig en waar ik in het begin schrok hoe slecht de nieuwe site werkte vind ik het nu wel fijn werken.

  Ik hoop dat de support vanuit de 'community' blijft/terugkomt. In mijn ogen is gamer.nl altijd de persoonlijkste game website van NL geweest en ik hoop dat dat ook zo blijft. Ik kijk uit naar E3 en ik denk dat ik die via gamer.nl ga volgen.

  EDIT: Als ik helemaal naar boven scroll en ik druk op de banner om terug naar de homepage te gaan, gaat de site alsnog naar de site van Nedgame (waar ik the Witcher 3 kan aanschaffen).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Daeda

  • 29 mei 2015 12:19
  Mijn account werkt op mijn PCs thuis nog totaal niet. Blijf foutmeldingen krijgen en reacties plaatsen lijkt nooit te werken. Vanuit mn werk gaat het dan wel weer goed.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • MichelMusters

  • 29 mei 2015 12:22
  Wat is het verschil tussen de pc thuis en op werk? Andere browser?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Daeda

  • 30 mei 2015 01:19
  Werk OSX, Chrome
  Thuis: PC Win 8.1, Firefox: werkt totaal niet.
  Laptop: Win 8.1, FF, werkt maar met vertraging om te posten

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheChief

  • 30 mei 2015 12:32
  Ik kijk alles op Firefox zonder problemen dus de browser an sich kan het probleem niet zijn. Welke versie gebruik je precies?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Daeda

  • 1 juni 2015 10:22
  Latest, zoals altijd. Vermoed dat er iets raars zit met account rechten nu ik geen CMS access meer heb.

  EDIT: Also, nu heb ik ook op OSX kuren: als ik reageer blijft hij eeuwig op laden staan. Comment wordt wel geplaatst maar zie dat pas als ik handmatig refresh.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TobiasPak

  • 29 mei 2015 19:37
  Ik heb nog steeds het probleem dat ik de website op m'n iPhone op de homepage heb gezet. Maar als ik een artikel wil lezen waar een YouTube filmpje in staat, wordt ik gelijk doorgestuurd naar de YouTube app en kan ik het artikel zelf niet lezen. Ik heb dit al 2x gemeld aan bugreport, maar het probleem is nog niet opgelost en ik heb ook nog geen reactie gekregen dat jullie er mee bezig zijn behalve een automatisch bericht. Ik hoop snel iets te horen, of een oplossing te zien, want ik geniet nog elke dag van de artikelen die op de site verschijnen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheColdDutchman

  • 29 mei 2015 20:26
  de website laad totaal niet op mijn mobiel, op chrome beta app

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.