Final Fantasy-fans allerlanden zullen wel weer staan te springen nu Square-Enix een hoop nieuwe meuk in deze langlopende gamereeks heeft aangekondigd. Voor mij zorgen de games van deze Japanse uitgever echter vooral voor duizelingen. Ik zie door de sequels en spin-offs de games niet meer, bij wijze van spreken.

Zo is Square bij mijn weten de eerste uitgever die zelfs vervolgen op specifieke sequels maakt. Final Fantasy tien-twee kan iedereen zich vast nog wel herinneren. Of wat te denken van een vervolg op een game, in de vorm van een film. "Ja oke", zullen de fans roepen, "maar al die Final Fantasy-games hebben een compleet eigen verhaallijn". Nou, verzin dan ook een nieuwe titel voor het spel om de verwarring te verminderen. Ik denk sowieso dat ze met Final Fantasy XIV toch al boven het niveau van de kennis van Romeinse cijfers van menig gamer uitstijgen.

Maar wat eigenlijk de aanleiding was voor dit stukje blaat, is de aankondiging van Final Fantasy XIII. Deel XII is nog niet eens uit, of we moeten ons al druk maken om het vervolg. En erger nog: direct met de aankondiging van Final Fantasy XIII is ook al bekend gemaakt dat er een vervolg cq. spin-off komt genaamd Final Fantasy Versus XIII. Ik ben nu al zo in de war dat ik me waarschijnlijk niet aan deze games durf te wagen. De babbelbox vroeg zich af: waar raakt u van in de war?