Mijn eerste goedemorgen is binnen luttele secondes een feit: Goedemorgen! Dat er nog meer mogen volgen. Ik zat nog te twijfelen waarmee ik jullie ging vervelen. Met mijn schoolcariere of mijn chronische vermoeidheid die weer samenhangt met mijn chronisch slaaptekort die weer veroorzaakt wordt door eerste lesuren op school. Vandaar dat het dus bij school gebleven is.

Ik begin namelijk een behoorlijke sch**thekel aan dat met Heras hekwerk omsloten blok beton te krijgen! Dat ligt niet zozeer aan de leerlingen, ook niet aan de meeste leraren, maar meer aan de tweede fase of het schoolsysteem in het algemeen. Om gemiddeld vijf lesuren per dag nutteloos voor je uit te staren en er weer uitgekickt te worden omdat je zowel thuis als op school niets uitvoert, gaat vervelen. Elke week weer diezelfde lesuren waar je het nutteloze gezwam van de leraren aan mag horen. Vreselijk! Je hebt totaal geen idee waar ze over praten (je bent tenslotte nog niet begonnen aan de stof) en ze zijn te luidruchtig om rustig met je buurman of buurvrouw een goed gesprek te beginnen. Ik kijk al bijna uit naar de PTA weken (die vroeger overigens door het leven gingen als schoolonderzoeken). Eindelijk een weekje geen les meer.

Maar nee, ze vermoeien ons liever met Praktische opdrachten en profielwerkstukken. Complete onderzoeken die je helemaal thuis moet gaan maken. Terwijl je daar nu juist 5 mooie lesuren per dag de tijd voor hebt! Mijn voorstel is dan ook simpel: maak spijbelen legaal in de vijfde en zesde klas. Als ik uitleg nodig heb kom ik vanzelf wel naar school. Een leraar krijgt mij toch niet meer aan het werk, dat doen we (99% van de leerlingen) pas vlak voor een PTA week. Ik ben niet voor niets 18 geworden! Geef me een beetje verantwoordelijkheid!

Maar ach, wat zeur ik. Nog een paar maandjes en dan hoop ik er van af te zijn. De Erasmus Universiteit wacht op me, hopen dat het dan wel interessant gaat worden. Later kijk ik met plezier terug op deze zes jaar, want zo gaat dat. Morgen alleen nog even naar Geschiedenis, Wiskunde, Economie...met dank aan Mevrouw Adelmund en haar bezuinigingsplannen samengevat in 'fase 2'.

PS. ik heb nog geen zelfmoordneigingen hoor, moest het alleen even kwijt .