Het is half twee 's nachts en ik kruip m'n bed in. Een laatste zaprondje brengt mij tot slot langs de kanalen MTV en TMF, mijn favoriete lekker-gaan-slapen-zenders. Ik stel de timer van de televisie op vijftien minuten in en sukkel met een muziekje op een laag volume in slaap. Al half in mijn roes hoor ik nu op MTV echter een wel heel erg rare reclame, en het heeft nog met games te maken ook.

De reclame, of meer de boodschap, is van Gametrailers.com, het door MTV overgenomen mediabedrijf dat ons iedere dag van de laatste trailers (vaak op HD-formaat, heerlijk) voorziet. Een Amerikaanse stem vertelt mij en de andere nog wakkere MTV-gemeenschap welke games we in april kunnen verwachten. F.E.A.R. voor de PlayStation 3 en Super Paper Mario voor de Wii zijn twee van de games die in sneltreinvaart aan ons voorgesteld worden. Voor meer informatie kunnen we als de wiedeweer doorsurfen naar Gametrailers.com.

Ho! Stop! Wacht even! April? Super Paper Mario in Europa? Wat is dit voor een misplaatste boodschap? Allereerst leven we inmiddels in juli en is Gametrailers.com sinds de maand april gewoon verder gegaan met het plaatsen van trailers en het maken van filmpjes, waarom dan nog met zulke oude games prijken? Ik wil Overlord, ik wil The Darkness!

Ten tweede is een reclame voor Super Paper Mario die in april uitkomt voor de Verenigde Staten wel terecht, maar mogen we in Europa nog lekker tot september wachten voordat we het nieuwste deel kunnen kopen. Een beetje misleidend voor de verdwaalde gamer die op basis van die o-zo-toffe Mario-beelden naar de winkel gaat en met een druilerig gezicht thuiskomt in de wetenschap dat de game nog helemaal niet uit is. Okay, het is niet het einde van de wereld, maar je verwacht meer.

Die verwachting op meer komt voort uit de gedachte dat MTV zelf achter Gametrailers.com zit en ze het bedrijf waarschijnlijk niet zonder reden gekocht hebben. Naar mijn mening duurt het niet lang of we zien die cutie cutie dame van Gametrailers.com ook gewoon met haar geverfde gezicht (geloof me, in het echt is ze écht niet zo sexy) op MTV verschijnen. En ergens ook wel terecht, want zo slecht vind ik het programma nog niet.

Voordat dit echter zo ver is wil ik wél dat Gametrailers.com me de láátste games laat zien en niet hetgeen wat een paar maanden geleden hot was. Ach ja, wat zeur ik ook: het viel me alleen maar op..