Het is natuurlijk heel erg dat mensen geen account kunnen aanmaken op Gamer.nl, en het was dan ook een bug die we zo snel mogelijk wilden oplossen. Het leek er op dat mensen zich wel konden aanmelden, maar vervolgens geen activatiemail ontvingen. Dat schiet niet op!

We hebben het nu opgelost, al houden we een slag om de arm. Laat het vooral weten wanneer het je nog niet lukt, bijvoorbeeld door ons te mailen op redactie@gamer.nl , want onder dit bericht reageren lukt natuurlijk niet zonder account. Ook zou het weer mogelijk moeten zijn om wachtwoorden te veranderen. Mocht dat niet lukken, laat het dan ook weten onderin in de reacties of via het e-mail adres dat ik net noemde.

Bugs sluipen helaas wel eens in een website wanneer er van uitgever en dus van host wordt gewisseld. De huidige Gamer.nl-website is alweer een aantal jaren oud, en dus worden bepaalde elementen via moeilijk te vinden programmeercodes bij elkaar gehouden. Wanneer er dan van host gewisseld wordt, is er altijd de kans dat sommige dingen 'van ouderdom' uit elkaar vallen.

Bepaalde andere bugs zijn nog moeilijker op te lossen en werken wellicht pas weer op de nieuwe site, die we volgend jaar willen lanceren. Een inmiddels bekend voorbeeld daarvan is het toevoegen van game-info en nieuwe titels in onze database. Daardoor staan veel releasedata en boxarts onjuist op de website. En misschien nog wel erger: we kunnen de Top 100 niet maandelijks updaten. Wel tonen we eind dit jaar natuurlijk de beste games van 2014 en blikken we weer vooruit via de Top 100 van 2015, maar een maandelijkse update kunnen we nu helaas niet bieden.

Als hoofdredacteur van Gamer.nl zijn deze bugs verschrikkelijk frustrerend: ik wil niets minder dan het beste voor mijn bezoekers, en de meest complete info te allen tijde aanbieden. Ik ben een schrijver en geen programmeur, dus sta machteloos. Gelukkig weet ik ook dat er betere tijden aankomen: er wordt met man en macht aan de nieuwe website gewerkt, die uiteindelijk wél vlekkeloos moet draaien. Wat we wel kunnen doen tijdens het wachten op de nieuwe site, is ons op de content zelf richten en die zo goed mogelijk maken, en hopelijk genieten jullie daar dagelijks van!