Redactiepost

Over de The Callisto Protocol-review

We zijn geschrokken

Geschreven door Jacco Peek op
The Callisto Protocol is vandaag uit. Ondanks dat we al een tijdje met de game aan de slag zijn, komt de review iets later dan gepland.

Een lang verhaal kort: de aanvankelijke reviewversie op PlayStation 5 had last van ernstige technische problemen en vormde geen representatief beeld van de game. Dit is wat onze reviewer Tom kerkhof erover zegt: 

"Nadat ik met veel enthousiasme het avontuur op de gevangenisplaneet Callisto begon, werd al snel duidelijk dat het een spannende beleving zou worden. Helaas werd die spanning niet verzorgd door de sfeer van het spel, maar doordat ik met knikkende knietjes zat te hopen dat de game niet vast zou lopen. 

De reviewcode die we aanvankelijk geleverd kregen was helaas praktisch onspeelbaar. De framerate was enorm instabiel en tot overmaat van ramp waren er momenten waarop de game tot zeven keer vastliep. Alleen het herinstalleren van het spel kon dit probleem kon verhelpen - als je geluk had. Daarnaast waren beloofde features zoals een 60-fps performance mode ook niet aanwezig."

Gelukkig zijn er inmiddels meerdere updates uitgebracht die de situatie drastisch verbeteren:

"Inmiddels zijn er updates beschikbaar die deze problemen oplossen en het spel prima speelbaar maken. Helaas kunnen we dus veel later dan gehoopt écht met het spel aan de slag en zal de recensie daarom iets langer op zich moeten laten wachten.

Om The Callisto Protocol in deze staat van een oordeel te voorzien kan alleen maar leiden tot een diepe onvoldoende en dat zou zonde zijn, want het onderliggende spel is best tof."

The Callisto Protocol

Verwacht de review van The Callisto Protocol daarom in de loop van volgende week.

The Callisto Protocol speelt zich in de toekomst af in een gevangeniskolonie op Callisto, een maan van Jupiter. Mensen moeten deze gevangenis, genaamd Black Iron Prison, zien te ontsnappen en diens verschrikkelijke geheimen ontdekken.

De game wordt ontwikkeld door de nieuwe studio Striking Distance van Glen Scofield. Hij was voorheen werkzaam bij Dead Space-studio Visceral Games en Sledgehammer Games. Striking Distance is onderdeel van PUBG Corporation en daarom zou de game in eerste instantie deel uitmaken van het PUBG-universum, maar dat is inmiddels niet meer het geval.

De game is vanaf vandaag beschikbaar op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Monster Hunter Rise komt officieel naar PlayStation, Xbox en Game Pass Game Pass-games voor december onthuld
16

Reacties op: Over de The Callisto Protocol-review

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    The_Stifmeister

    • 2 december 2022 07:23
    Bedankt voor de heads-up, netjes. Ben benieuwd wat jullie er van vinden, de reviews tot nu toe vallen helaas tegen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Snoop213

    • 2 december 2022 08:14
    @The_Stifmeister 76 procent is niet echt uitmuntend. Zeker geen full price aanschaf voor mij wacht wel op een prijsverlaging. Zo zie je maar je eigen studio beginnen wel niet zeggen dat je dezelfde kwaliteit kan neerzetten . Ik hoop dat de Dead Space remake beter wordt.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    The_Stifmeister

    • 2 december 2022 10:05
    @Snoop213
    Nee precies, dat bedoel ik. Krijgt hele hoge, maar ook hele lage cijfers. Ik wacht wel op de uitverkoop.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    -JK-

    • 2 december 2022 09:10
    @The_Stifmeister indd erg netjes van de headsup, ook goed dat er zo snel patches uitkomen om de bugs weg te werken. Ik kan nog wel een andere game bedenken die dat niet zo snel oppakte en daarmee ontzettend tegenviel.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Fr3nzy

    • 2 december 2022 10:54
    Wat ik dan zo gek vind om te lezen is dat de review versie zoveel technische issues bevat.
    Je laat een game toch eerst grondig testen en pas als alles lekker loopt doe je hem de deur uit?
    Geldt natuurlijk niet alleen voor deze game want het is helaas een trend geworden om een halfbakken game uit te brengen om die vervolgens met patches op te lappen. Maar als je eerste indruk van een game al zo verpest wordt is dat natuurlijk niet echt goeie reclame.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    DarkraverX

    • 2 december 2022 11:52
    Hopelijk krijg ik hem vandaag binnen, maar de hele week heeft PostNL al vertraging en zeggen ze extra mensen in te zetten, echter dat laatste betwijfel ik gezien Marvel Midnight Sun al 3 dagen onderweg is.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Krytuun

    • 3 december 2022 09:16
    @DarkraverX klinkt misschien ouderwets, maar is naar een winkel gaan in deze tijd dan niet leuker/efficienter dan wachten op post.nl?

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    DarkraverX

    • 3 december 2022 16:49
    @Krytuun Je hebt een punt, echter ik woon afgelegen.

    Om naar een stad te gaan vanaf platteland moet ik 45 min rijden, toltunnel door, benzine en parkeerkosten.

    Het is dus makkelijker en efficienter om dus het te laten bezorger.

    Heb Callisto gisteren netjes binnen gekregen (die werd donderdag verstuurd), echter Midnight Sun is nu al 4 dagen onderweg en PostNL zegt nog steeds dat ik moet wachten, maar vandaag gezellig met de vrouw naar Rotterdam gereden (uur rijden pffft) en Midnight Sun Legendary gehaald en gelijk Pokemon beeld voor mijn zoon en Pokemon kussen mee genomen.

    Onderweg nog wel aangehouden (geen bekeuring) maar omdat de auto erg vies is (dat hebbie als je op platteland woont) en de kenteken plaat niet goed te lezen was.

    Wel een waarschuwing gehad paar maanden terug omdat de auto het niet deed en ik de trekker naar Dordrecht nam, agent was zelf een gamer en kon er wel om lachen. :)

    Ben overigens geen boer, maar heb wel een trekker op het erf staan. :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Krytuun

    • 17 december 2022 19:55
    @DarkraverX aller eerst, excuus voor de zeer late reactie. (Iets met drukte en december).

    Maar volledig begrijpelijk wat je zegt. Ik zou graag ooit wat meer in de natuur willen wonen. Maar leuke winkels dichtbij ga je dan toch een beetje missen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    DarkraverX

    • 18 december 2022 00:29
    @Krytuun Nee joh juist niet, ik ben zelf Rotterdammer maar heb in 2017 het lef gevonden om de overstap te maken.

    Voor winkels zijn vele opties, bestellen of soms een leuk uit dagje met vrouw naar een stad te maken, aan het einde van de dag ben ik weer blij als ik de koeien zie :D

    Wel een mega drukke week achter de rug, woensdag vrouw met de nicht naar Amsterdam gebracht (Dolly Dots) en ik en neef en mijn zoon wezen bowlen in Volendam.

    Zo ben ik donderdag naar Wijnegem geweest in Belgie, super groot winkelcentrum, daggie uit, lekker eten en weer naar huis.

    En vandaag gingen de dames shoppen in Dordrecht en gingen wij naar de Splash Rotterdam en de Euromast om erna te eindigen met een eten in een super goed restaurant bij ons op het eiland.

    Gloof mij, als je het lef hebt om de overstap te maken naar de natuur dan ga je er zeker geen spijt van krijgen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Krytuun

    • 24 december 2022 23:09
    @DarkraverX dat gaat zeker een keer gebeuren. Thanks!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • demieg81

    • 2 december 2022 12:42
    De game is allesbehalve geoptimaliseerd lees je ook op Steam reviews… Als deze technische/framerate problemen zijn opgelost, ben ik toch wel erg benieuwd hoe het spel echt speelt en hoe de sfeer is neergezet etc. Nu zijn de reviews vooral negatief vanwege de performance…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    oropher

    • 2 december 2022 22:42
    @demieg81 Ik heb gehoord dat ie op pc nagenoeg onspeelbaar is ongeacht hardware, vrij schandalig dus…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Deadspacer

    • 2 december 2022 16:47
    Weet niet wat jullie gespeeld hebben maar ik merk helemaal niks van technische problemen op de series x zit er 3 uur in nu.

    Voelt verder precies als een Glenn Schofield game fans van dead space zullen deze game zeker waarderen.

    Maar creepy is de game voor mij zeker niet voelt meer als een combo tussen resident evil en dead space.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    MysteryGuest83

    • 2 december 2022 21:11
    @Deadspacer zit er ook al 6u achter en nix van gemerkt ( disc ) dus.. en zeker de moeite waard om full price te kopen

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
  • avatar

    Deadspacer

    • 3 december 2022 01:14
    @MysteryGuest83 idd

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.