Persoonlijk geniet ik er altijd van als kranten als De Volkskrant, Trouw of NRC Handelsblad schrijven over onderwerpen die met games te maken hebben. Een beetje gniffelend zit ik dan te lezen, zo van: eens zien hoe deze mensen tegen het onderwerp aankijken. Zo schreef de lokale krant de Gooi en Eemlander een tijdje geleden over Canis Canem Edit, de game die ervoor zorgde dat politiek Den Haag rechtop in de stoel ging zitten. Het artikel startte negatief, maar draaide bij door ook de positieve kant van de game te laten zien. Jammer genoeg moest het slot toch nog gewijd worden aan het feit dat je nog steeds kunt pesten door bijvoorbeeld bij pubertjes hun onderbroek door hun naad te trekken. Echter, ik vond het maar al te lollig dat er aandacht aan het onderwerp besteed was.

Ook mijn eigen krant, nrc.next, besteedt wel eens aandacht aan games. Power Unlimited-redacteur Jan Meijroos schreef tot voor kort een paar keer per week een minimaal stukje over een game in de rubriek 7 redenen om thuis te blijven. De stukjes ontbreken nu al een tijdje en ik vrees dat nrc.next het toch niet geheel binnen het concept zag om games te behandelen tussen de films, documentaires, hebbedingetjes en andere onzinnigheid. Maar ach, gelukkig hoef ik m’n informatie over games niet uit nrc.next te halen.

Anyway, de reden dat ik even in de pen kruip is vanwege een kort stukje dat vandaag in de krant staat met betrekking tot de games-industrie. In de Multimediasectie van nrc.next wordt in de rechterkolom gesproken over de introductie van de Playstation 3 in Japan en de Verenigde Staten. Het artikeltje, geschreven door Marc Mijink, bevat feitjes over de Playstation 3 en klopt prima. Het is echter de foto van de Playstation 3 waar nrc.next mee door de mand valt. Want, en kijk maar snel naar de foto hieronder, het plaatje klopt natuurlijk absoluut niet meer met de Playstation 3 die nu in de winkels ligt. Nog steeds de banaanvormige controller. En dat terwijl er in de tekst nog ingegaan wordt op de controller en diens bewegingsgevoelige eigenschappen. Foei nrc.next!