Wie deze maand door één van de Nederlandse gamesbladen bladerde zal misschien vreemd op hebben gekeken van de advertentie die er van het spel 'Gore' te zien was. In grote gele letters schittert er namelijk een gewaagde quote 'Gore wordt de nieuwe Doom', gevolgd door de url van een Nederlandse gamesite die ons allemaal wel bekend is.

Nu zijn we niet te beroerd om af en toe een leuke quote aan te leveren voor games die we hoog waarderen, maar wanneer de mening van onze review zo sterk tegen een quote ingaat, willen we toch wat orde op zaken stellen.

De voor ons in eerste instantie onbekende quote bleek te komen van een nieuwsitem dat werd geplaatst op 7 mei van dit jaar, een moment waarop de Gamers.nl redactie absoluut geen enkele speelbare code onder ogen had gekregen en het dus onmogelijk was om een eigen mening te vormen.

'Gore wordt de nieuwe Doom' is geen mening vanuit de Gamers.nl redactie, maar een statement om de inhoud van het artikel dat op Avault.com werd geplaatst ter discussie te stellen. Ook licht de bijbehorende tekst duidelijk toe dat 'de nieuwe Doom' hier slaat op de gameplay van het spel en niet op de kwaliteit van het spel, een insinuatie dankzij het ontbreken van de bijbehorende tekst is gemaakt.

"Na vijf jaar van ontwikkeling is het slechts nog kwestie van een aantal weken voordat de FPS Gore in de winkels ligt. De eerste impressies van Gore waren niet indrukwekkend en het spel leek voor velen zelfs op een slechte versie van Quake 3. Toch is Gore meer dan de zoveelste shooter in de gamescene. De singleplayer campaign van het spel bevat namelijk dezelfde energie en snelheid als het oude Doom.

Volgens Avault zal deze old skool aanpak bij veel gamers in goede aarde vallen. Naast de singleplayer campaign heeft Gore ook een uitgebreide multiplayer kant. Combineer deze features met de aardige engine en de voordelige prijs van Gore en DreamCatcher zou een mogelijke hit kunnen hebben."

Aangezien de quote zonder overleg en goedkeuring van de Gamers.nl redactie is geplaatst, kunnen we enkel ons standpunt nog eens verduidelijken en hopen dat de verstandige gamer onze review er nog eens op na zal slaan.

Wat we echt van Gore vonden lees je in onze review Lees het gequote nieuwsitem 'Gore wordt de nieuwe Doom'