Redactiepost

Najaar 2015: de volgende stap voor Gamer.nl

Wat je kunt verwachten

Geschreven door Michel Musters op
De oudste gamesite van Nederland heeft een turbulent eerste halfjaar achter de rug. Nu we voorbij de grootste obstakels zijn, is het tijd om vooruit te kijken. Wat gaat Gamer.nl dit najaar doen?

De lancering van een mooie nieuwe website ging niet zonder slag of stoot. De eerste maanden hadden we flink wat bugs en dat hebben jullie laten weten ook. Terecht natuurlijk, en we zijn dankbaar voor de feedback die we hebben ontvangen. Nog steeds is de website niet geheel bugvrij, maar we zijn een heel eind gekomen sinds de lancering en blijven hard werken om dit najaar het woord bèta uit het logo te kunnen halen. Feedback blijft welkom!

Als hoofdredacteur blijf ik de content op Gamer.nl het belangrijkst vinden en daar wil ik vandaag met jullie over praten. We hebben grootse plannen voor het najaar. Gamer.nl is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de belangrijkste nieuwsbron op het gebied van games in Nederland. Daar zijn we erg trots op en we blijven onze nieuwsvoorziening dan ook elke dag met de grootste nauwkeurigheid en gedrevenheid leveren en waar mogelijk te verbeteren. Dat we op de goede weg zijn, blijkt wel uit de partnerschappen die we hebben kunnen creëren. Zowel NU.nl als ComputerTotaal, twee van de grootste websites van Nederland, nemen onze content over en daar zijn we apetrots op. Het Gamer.nl-nieuws bereikt dagelijks een miljoenenpubliek. We willen simpelweg de belangrijkste gamegerelateerde nieuwsvoorziening van het land blijven bieden.

Nieuwsanalyses

We willen echter meer met het nieuws doen dan het alleen brengen. Als redactie hebben we vele jaren ervaring in de game-industrie, een ongelooflijke schat aan kennis, en waarom zouden we daar in hemelsnaam geen gebruik van maken? Daarom schrijven we vanaf deze week zo nu en dan een nieuwsanalyse. Deze analyses zijn niet zo groot als complete artikelen, maar gaan wel meer de diepte in dan een gewoon nieuwtje, geven wat achtergrond en context en bevatten ook een mening, waar in een strak nieuwsbericht natuurlijk geen ruimte voor is. Gamer.nl biedt hiermee verdieping en duiding van de grootste nieuwsfeiten uit onze industrie. Het is een experiment en we gaan de komende tijd spelen met de inhoud en de frequentie. We horen graag onder deze analyses wat je er van vindt!

Recensies

Verder blijven we natuurlijk alle grote releases previewen en recenseren. Onze prioriteit ligt altijd bij een game lang genoeg kunnen spelen om een goed onderbouwde mening te vormen. Dat we dan wel eens een embargo dat afloopt missen, of soms zelfs kort na de release van een game met een recensie komen, is een bijkomstigheid die ons niet laat afwijken van deze filosofie. Wanneer een recensie online komt, kun je er op vertrouwen dat de recensent genoeg tijd in de game heeft kunnen steken om een weloverwogen mening te vormen. Wellicht is het niet een mening die je deelt, maar wel eentje die ontstaan is uit genoeg speeltijd in de juiste speelomgeving.

Toch denken we dat grote gamereleases alleen niet alles is waar deze site en de interesse van onze bezoekers uit bestaat. De afgelopen maanden zijn we steeds vaker kleinere titels, die bijvoorbeeld op Steam uitkomen, gaan recenseren, en hier blijven we mee doorgaan. De creativiteit die in veel van deze indieprojecten omgaat, schreeuwt gewoon om aandacht en we denken dat we jullie er een plezier mee doen door deze titels te bespreken. En je weet nooit, één van die games kan zomaar ‘de nieuwe Minecraft’ zijn.

Videocontent

Zelfgemaakte video’s zijn eigenlijk altijd al een beetje het ondergeschoven kindje op Gamer.nl geweest. We gaan niet drastisch het stuur omgooien, want we denken dat er genoeg websites zijn die dit veel beter kunnen dan wij. Wel gaan we iets meer videocontent produceren. Er komt minstens één interessante videoreeks aan en we zijn ook van plan bij belangrijke nieuwtjes korte, informatieve video’s te maken. Ook hier geldt dat we nog in een experimentele fase zitten en dat de kwaliteit en frequentie van dit materiaal kan wisselen. Wederom horen we graag wat je er van vindt.

Focus op de industrie

Dan is er tenslotte nog wat ruimte voor een beetje geheimzinnigheid, gewoonweg omdat we enthousiast zijn over aankomende projecten maar hier nog niet teveel over kunnen weggeven. Gamer.nl heeft altijd al een focus gehad op de game-industrie, in plaats van alleen maar over de games zelf praten, en we zijn met een aantal projecten bezig die hier nog meer de nadruk op leggen. Het komt er op neer dat we van plan zijn een grote diversiteit aan experts in uiteenlopende gebieden naar ons toe te trekken die de hoeveelheid en variatie aan content op Gamer.nl gaat vergroten. Als je dit nog een beetje vaag vindt klinken, dan is dat niet voor niets: binnenkort gaan we hier pas dieper op in.

Hier wil ik het voor nu even bij laten. Naast al deze spannende nieuwe wegen die we in gaan slaan, blijven we zoals elk jaar het grote najaarsaanbod bespreken, de vinger op de pols van het dagelijkse nieuws houden en interessante en unieke achtergrondverhalen produceren. De nieuwe content die ik hierboven heb samengevat, is dan ook extra en gaat de huidige content op de website niet vervangen. Ik hoop dat we jullie dagelijks nog weten te informeren, amuseren en prikkelen en ik kan namens heel de Gamer.nl-redactie spreken als ik zeg dat we ongelooflijk veel zin hebben dit najaar weer van al die toffe games te genieten met jullie. Game on!

Dit artikel delen:

Lees meer

Fallout 4 heeft 275 losstaande XP-levels Zes arrestaties voor gebruik van DDoS-tool Lizard Stresser
17

Reacties op: Najaar 2015: de volgende stap voor Gamer.nl

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Renzzz

  • 31 augustus 2015 12:10
  Krijgen we ooit die app terug?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  babbaloerie

  • 31 augustus 2015 12:26
  Nee, want de huidige website is responsive (website past zich aan het scherm aan). Ook al werkt die nog niet helemaal goed.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 31 augustus 2015 12:37
  Correct, die komt niet terug.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Edwin1984

  • 31 augustus 2015 12:44
  Ik heb op mijn telefoon een snelkoppeling gemaakt van gamer.nl

  Doordat de website responsive is krijg je eigenlijk direct je 'app' weer terug.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 31 augustus 2015 12:54
  Dat is inderdaad de bedoeling er van :) En iets waar we ook vaak op hameren om te doen. Is echt secondenwerk!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ghotirey

  • 31 augustus 2015 14:35
  Ja en nee, de responsive website is niet altijd zo 'responsive' op de mobiele telefoon. De vorige app was snel en betrouwbaar, deze responsive website is van slechtere kwaliteit naar mijn mening en is een stuk trager. Verder snap ik volledig waarom deze keuze is gemaakt maar toch mis ik de oude app.

  On topic: Ik ben benieuwd, de vernieuwingen (behalve de oude app natuurlijk ;-) ) zijn me tot op heden bevallen en zorgen ervoor dat ik vaker naar Gamer.nl ga tegenwoordig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Edwin1984

  • 2 september 2015 18:36
  De App bevatte nogal wat bugs en crashte nogal eens, nu ik de website inlaad heb ik geen crashes meer en bevat ook een stuk minder bugs. Wat voor telefoon gebruik je?

  Enige wat ik wel mis bij lagere resoluties, is een optie om berichten / notificaties te bekijken. Dat is nu helemaal niet mogelijk en eigenlijk nog wel een gebrek. Op iemand reageren wordt er zo niet makkelijker van ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ghotirey

  • 4 september 2015 11:51
  Nexus 4 met de laatste Android versie. De website werkt gewoon niet zo lekker op een mobiel in vergelijking met een app. Duurt te lang voor me gevoel voordat de pagina laad, soms verschuiven er nog wat elementen en dan druk je te snel en dan druk je verkeerd. Niet duidelijk of ik ben ingelogd of niet. Geen directe feedback of ik een item heb aangeklikt of niet. Bij een app was dit veel beter te doen en de reponse was gewoon beter.

  Maar de website zelf op een desktop heeft ook een dingetje wat ik persoonlijk als vervelend ervaar, namelijk dat als ik op het gamer.nl logo klik of dat wanneer ik klik op 'nieuws' dat hij dan niet het nieuws ververst omdat hij al actief is, terwijl ik eigenlijk er op druk om het nieuws te verversen als de website toch al open staat.

  Anyway, nogmaals, gamer.nl positief verbeterd! zijn nog wat dingetjes maar die worden vanzelf opgepakt en ik mis de app :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 31 augustus 2015 12:39
  Video reviews lijkt me geweldig om te zien heb dit toen al eerder voorgesteld, mis trouwens die videos die gamer.nl elke week had waar mening bezoeker altijd zeurde om de ingesproken stem ook die vond ik geweldig om te zien die video`s (kan alleen naam van topic niet meer herinneren).

  Daarnaast zou het fijn zijn als de bug eens verholpen werd die de site doet vast lopen als je een reactie op een user geeft.

  Verder blijft het een toppie site die ik dagelijks veel bezoek.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ghotirey

  • 31 augustus 2015 14:29
  Ja die samenvattingen aan het eind van de week vond ik inderdaad ook altijd wel leuk om te kijken, jammer inderdaad dat die er niet meer zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  superbaas

  • 31 augustus 2015 13:11
  Aan het begin dacht ik ook waarom geen app meer, maar na de snelkoppeling vanuit chrome gemaakt te hebben begreep ik het volledig aangezien dit als een app functioneert.
  De web app neemt geen ruimte in beslag en chrashed niet meer zoals de oude app nog wel eens wilde doen.
  Goed bezig Gamer.nl !

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • trekinbami

  • 31 augustus 2015 16:01
  Chrome snelkoppeling werkt als een tiet. De mobiele website gaat alleen stuk als er hele lange woorden in de comments staan (urls bijvoorbeeld).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Colossus-90

  • 31 augustus 2015 17:48
  Ik gebruik Microsoft Edge en als ik op deze website zit laden plaatjes totaal niet, en als ik in een artikel zit en ik druk op '' vorige'' om naar de vorige pagina te gaan dan lukt dit niet en dan staat er: '' gamer.nl reageert niet meer''

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mr. Harrow

  • 31 augustus 2015 19:24
  Ga zo door met deze fijne site!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Hellraidermike

  • 31 augustus 2015 21:44
  De site mag zeker wel opschieten, hij is sloom reageren werkt de helft van de tijd niet. En er missen zoveel features.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 1 september 2015 08:38
  Er komt geen forum dus?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 1 september 2015 15:59
  Zal wel fijn zijn als je ook gewoon weer via je 3DS en Xbox 360 hier naar toe kan, want ik moet nou steeds weer me laptop aandoen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.