Als het op computergebied aankomt loop ik meestal ver achter. Toen iedereen in een ver en vaag verleden MS-Dos gebruikte was ik nog aan het Dokter Dossen. En ook bij de komst van Windows 95 duurde het nog een aantal jaren voordat ik MS-Dos vaarwel had gezegd. Een scenario dat zich herhaalde met de komst van Windows XP. Als fervent Windows 98 aanhanger kon ik met moeite afscheid nemen. Ook op hardware gebied ben ik niet de vlotste en kijk meestal net zolang tot de kat uit de boom is overleden.

Zeker als het gaat om beeldschermen ben ik erg huiverig om over te stappen. Al jaren heb ik twee Sony aquariums staan waar Artis jaloers op kan zijn. En terwijl iedereen overstapt op TFT's bleef ik mijn oude vertrouwde beeldkanonnen trouw. Het is sowieso al een onderwerp dat voor  verhitte discussies zorgt. Ghosting, kleurechtheid, vaste resoluties, dode pixels en wat niet meer.

Vanwege ruimtegebrek besloot ik laatst de overstap te wagen en na dertig fora en veertig reviews gelezen te hebben ging ik voor de SyncMaster 730BF (sluikreclame heerscht!). Inmiddels kan ik me niet meer voorstellen dat ik zolang achter mijn oude oldskool CRT's heb gezeten, maar soms duurt het gewoon een aantal jaren voordat je voor iets klaar bent :)