Redactiepost

Michel’s E3-blog 3: Ben ik nog wakker of droom ik dit?

Zzzzzzzz...

Geschreven door Michel Musters op

Gamer.nl brengt je tijdens E3 niet alleen het laatste gamenieuws en de scherpste hands-on impressies, redacteuren Michel en Arthur bloggen ook regelmatig over hun ervaringen op E3 in LA. Zo krijg je het complete plaatje, oftewel de échte E3-sfeer, mee. Vandaag probeert Michel zijn ogen open te houden om deze blog te schrijven.

Het is een geweldige eer om op E3 rond te mogen lopen. De nieuwste games spelen, bekende gezichten uit de game-industrie tegenkomen, in een villa in de Hollywood Hills vertoeven. Ik wil dat ook niet teniet doen. Ik geniet elk jaar weer met volle teugen.

E3

Maar tegelijkertijd mag ook best gezegd worden dat het zwaar werk is. Ja echt, zwaar werk. Je zag misschien wel de verschillende video’s deze week waar we naar toffe persconferenties gaan of rondlopen in Universal Studios, maar tegelijkertijd zijn we constant aan het werk. Op elk moment dat het kan even de laptop erbij pakken om een preview eruit te tikken of te kijken hoe het thuisfront de nieuwsvoorziening oppakt (wat mij betreft exceptioneel goed!), de camera er tientallen keren per dag bijpakken om een mooie sfeershot te maken of even een impressie op te nemen, van hot naar her rennen door de warme hallen van de E3 om de volgende afspraak te halen.

En dat alles met een chronisch gebrek aan slaap. Je komt sowieso niet helemaal fit aan na twaalf uur vliegen van Nederland naar Los Angeles, maar we zijn vaak nog tot een uur of 2 a 3 ’s nachts aan het werk voordat we naar bed kunnen en er om 6 uur ’s ochtends weer uit moeten om de bizarre LA-traffic voor te zijn en op tijd op de beurs aan te komen. 's Avond's probeer je het werk nog eens te combineren met avondjes uit eten en drinken (waardoor je soms op een mechanische stier op Sunset Boulevard belandt). Gedurende de week voel je je ogen en lichaam steeds moeier worden, je gedachten wat minder logisch, tot je zo moe bent dat je weer over je moeheid heen bent en op de automatische piloot de rest van de beurs uitzit. Dat moment is inmiddels gekomen, op de tweede dag van de beurs met nog een dag te gaan.

E3

Het is op geen manier bedoeld als klacht. Nogmaals: ik en met mij al mijn collega’s genieten hier intens van, dat moet je van mij aannemen. Maar E3 vanaf de beurs ervaren is heel anders dan vanachter de computer in je eigen comfortabele huis, waar je na een persconferentie of een livestream vanaf de beurs meteen je eigen bed in duikt om bij te slapen. Zou deze beurs over, ik noem maar wat, sport of politiek gaan, dan zou ik een week lang met een chagrijnig gezicht rondlopen. Maar omdat het over onze passie gaat, over games, genieten we van elk slapeloos moment intens. Hopelijk straalt dat van al onze coverage af. En kom je eens een spelfout tegen, vergeef ons, we vielen even een minuut zittend in slaap boven ons toetsenbord.

Tijdens E3 plaatsen redacteuren Arthur en Michel regelmatig blogs over hun ervaringen op E3 en in Los Angeles. Dit bovenop de gebruikelijke content, om zo een nog completer beeld van de beurs te geven.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gwent-kaartspel bevat een aantal volledige singleplayer verhaallijnen Pokémon Go verschijnt in juli voor iOS en Android
2

Reacties op: Michel’s E3-blog 3: Ben ik nog wakker of droom ik dit?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheRussian

  • 15 juni 2016 22:48
  Hoeveel game pers is er verdomme ? Want dit ziet er uit als oude overbevolkte E3 ( E3 journaal video ) ?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 16 juni 2016 03:48
  @TheRussian Hoe bedoel je? Over welke foto hebben we het, de bovenste? Want dat is buiten

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.