Redactiepost

Michel’s E3-blog 2: Zelf E3-video’s maken

Doe-het-zelf op E3

Geschreven door Michel Musters op

E3 is niet alleen een van de grootste gamebeurzen ter wereld waar journalisten de nieuwste games mogen spelen, het is ook een week lang een compleet andere levensstijl ervaren in de zonovergoten stad der engelen. Vloeit de schreeuwerige muziek uit talloze gametrailers niet van alle kanten in je oren, dan waan je je wel even een ster in een villa op de heuvels van Hollywood. Gamer.nl brengt je tijdens E3 niet alleen het laatste gamenieuws en de scherpste hands-on impressies, redacteuren Michel en Arthur bloggen ook regelmatig over hun ervaringen op E3 in LA. Zo krijg je het complete plaatje, oftewel de échte E3-sfeer, mee. Vandaag geeft Michel een kijkje in de keuken over de E3-video’s van Gamer.nl.

Iets stoorde mij voordat we naar LA vlogen om E3 te verslaan. Het was alles behalve zeker of we video’s zouden hebben. En wat mij betreft zijn video’s de laatste puzzelstukjes om jullie als bezoekers echt ‘mee te nemen’ naar E3 en jullie een zo volledig mogelijke ervaring te geven.

In plaats van een beetje op mijn luie bips te zitten wachten tot het E3-geweld los zou barsten, besloot ik dan ook het heft in eigen hand te nemen. Ik wil E3-video’s, dan zullen ze er komen ook. Ik maakte gewoon een simpele optelsom: vloggers en YouTubers zijn tegenwoordig ongekend populair en ik heb een iPhone. Zo simpel kan het zijn.

Ik begon gisteren met maken van een filmpje van de villa waarin we met de redactie vertoeven. Gewoon één take, filmen met mijn smartphone en vervolgens online gooien. Verre van perfect, maar het gaf een prima beeld van onze situatie en aan de reacties te zien werd het gewaardeerd. Die reacties van jullie motiveerden mij om afgelopen dag er nog iets mooiers van te maken. We bezochten Universal Studios en ik ben van de reis erheen tot we weer thuis aankwamen constant bezig geweest met leuke shots zoeken en hier en daar vertellen over mijn verwachtingen voor E3, en ik vroeg de rest van de redactie ook nog naar hun meningen. Vervolgens kroop ik ’s avonds achter de computer om voor het eerst in mijn leven echt een film in elkaar te monteren. Ook de tweede Gamer.nl E3-video is niet perfect, maar ik ben apetrots dat ik er toch iets representatiefs van heb weten te maken, en hoor ik graag wat jullie er van vinden.

De komende dagen gaat het echt los. We bezoeken persconferenties en gaan daarna naar de beurs om de nieuwste games te spelen en daarna natuurlijk impressies te schrijven. Omdat ik dan al zo’n 18 uur per dag als een bezetene aan het werk ben, heb ik geen idee waar ik de tijd ga vinden om nog meer video’s te maken en monteren, maar we vinden vast een oplossing. We gaan in ieder geval ons best doen! En laten we vooral niet vergeten met z’n allen te genieten van E3.

Hieronder zie je nog eens de twee video’s die ik tot nu toe heb gemaakt en ik denk dat er al heel wat progressie zit tussen de eerste en tweede video. Op naar nog beter materiaal! Ik denk dat ik een nieuwe passie heb gevonden…

Tijdens E3 plaatsen redacteuren Arthur en Michel regelmatig blogs over hun ervaringen op E3 en in Los Angeles. Dit bovenop de gebruikelijke content, om zo een nog completer beeld van de beurs te geven.

Dit artikel delen:

Lees meer

Arthurs E3-blog 2: Crack is beter dan games Gamer.nl op E3 2016: De verwachtingen
3

Reacties op: Michel’s E3-blog 2: Zelf E3-video’s maken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 12 juni 2016 12:50
  Nog ff en het gaat los, veel plezier daar en verras ons met geweldig game nieuws.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheRussian

  • 12 juni 2016 13:28
  Goed bezig. Tegenwoordig heb je geen loodzware camera meer nodig om fatsoenlijke beeld te schieten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  LordLuc

  • 13 juni 2016 09:22
  Ziet er goed uit! Het is echt makkelijk tegenwoordig om leuke filmpjes te maken.

  Een losse camera heeft nog wel voordelen.
  -Beter dynamisch bereik
  -beeldstabilisatie

  Je kan een GoPro nemen, evt. met statief. Ben je handsfree.
  Of die nieuwe 360 graden cams met 5.1 surround.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.