Een goedemorgen gamend Nederland!

Sinds vorige week ligt de Japanse Sonic Advance in de winkels. Veel mensen wachtten al heel lang op de nieuwe pocket versie van de stoere SEGA mascotte. Natuurlijk probeerde ik de game uit en wat me opviel is dat Sonic Advance echt de nieuwe Sonic is zoals we hem kennen uit de Megadrive tijd: heel snel en boordevol gameplay.

Aangezien ik zelf een groot fan ben van de games die SEGA zo af en toe levert (denk aan Sonic, Shenmue etc) moest ik de game eventjes zien. Niels (van Delft) mocht er met zijn begerige klauwtjes aan zitten en kon de GBA ook niet meer loslaten. En wanneer het gesprek in onze stamgameshop dan op het onderwerp Sonic terechtkomt, valt het meteen op dat Sonic Adventure 2 in het niets is

gevallen. SA2 is universeel uitgekomen (uniek!) en was op een paar kleine

nadelen na erg goed. Maar toch spreekt bijna niemand meer over de game, die het tien jarig bestaan van de blauwe egel inleidde. Verder kregen we nog een Neogeo Pocket Color Sonic editie te zien waar we bijna niet vanaf konden blijven. Tsja, de goodies die we gisteren zijn tegengekomen begonnen ons te kietelen. Gelukkig bleef de knip op de portemonnee nog eventjes dicht, al was Sonic bijna mijn eerste grote uitgave met euro's.

Ik heb inmiddels mijn Megadrive weer uit het stof gehaald. De vakantie wil ik namelijk afsluiten met een prachtige paar dagen aan ouderwets retro gamen!

Een prettige dag en happy gaming!

Kris Boon

p.s: bedenk goed wat je met je met je euro's doet, je zult ze nodig hebben in 2002.