Tien man. Eén vrouw. Eén bus. Plaats van bestemming: Leipzig. Voordat je met rare gedachten komt: nee jongens, dit is géén obscure Duitse variant op de BangBus, maar iets geheel anders. Niets minder dan de Games Convention zal binnenkort ook door Gamer.nl aangedaan worden! Hoewel we de E3 van dit jaar aan ons voor bij lieten gaan, staat het Duitse evenement ditmaal dik omcirkeld in onze agenda's. Vanaf dinsdag zal dus een grote delegatie van ons richting Leipzig gaan, om jullie aldaar op de hoogte te brengen van al het moois (en ongetwijfeld ook minder moois, maar we gaan uit van het positieve) wat de game-industrie ons te bieden heeft de komende maanden.

Anders dan andere tripjes is dat het nu een enorme beurs in Europa zal zijn, waar we gewoon als grote groep gemakkelijk heen kunnen gaan. In een stampvol busje dus. Eén en al hilariteit staat ons te verwachten dus, want wat krijg je als je een roadtrip gaat maken met een groep doorgedraaide enthousiaste gamers? Precies: die momenten die je waarschijnlijk nooit meer zult vergeten! Het zit er dus al dik in dat de heenreis alleen al legendarisch gaat worden. Heel wat anders dan die reisjes naar verre oorden waar je 's ochtends zo suf als een malle in het vliegtuig zit en hoopt dat je er zo spoedig mogelijk zal zijn dus.

Ook de overnachting lijkt nu al een succes te worden. Waar vrienden en collega's van andere Nederlandse sites en bladen hebben gekozen voor luxueuze hotels of modderige campings buiten de stad (mogen jullie raden wie waar zit), gaan wij maffen in een hostel genaamd de Sleepy Lion. Géén slaapplaatsje in the middle of nowhere: het hostel ligt middenin het centrum van Leipzig. Mocht de beurs om een of andere gestoorde reden tegen gaan vallen, dan gaan we helemaal los in de vele kroegjes die Leipzig zonder meer te bieden zal hebben, wat ik je brom!  Maar ach, wat ijl ik eigenlijk? Zie je dat al gebeuren? Dat het gaat tegenvallen? De Games Convention is naar eigen zeggen de grootse beurs op deze aardkloot tegenwoordig, dus waar praten we eigenlijk over? Dat moet wel goed komen.

Op dit moment zijn we druk bezig met het selecteren van de presentaties waar iedereen heen zal gaan. Alvast een klein tipje van de sluier: iedereen, en dan ook IEDEREEN, wil als een gek naar de Assassin's Creed presentatie. Ondanks dat er tijdens de E3 negatieve verhalen over deze game waren, blijkt de interesse nog steeds dusdanig groot te zijn dat het nog een hele klus zal zijn voor Iris om de gelukkige te selecteren. Ikzelf heb alvast – om de kansen maar wat te vergroten – gezegd dat de gehele crew een rondje krijgt van mij als ik er heen mag gaan. Of het zal helpen, geen idee. We zullen zien. Wat er ook gebeurt, ik zal al blij zijn als ik een foto samen met de immer lieftallige Jade Raymond kan scoren. Op de X06 afgelopen jaar was dat niet gelukt, want ik had geen camera bij de hand. Knap stom achteraf gezien. Nou ja, dit jaar dus maar in de herkansing!

Wat betreft de rest van de spellen: één en al genieten. Of het nou een exclusieve speelsessie annex interview met de ontwikkelaar van Guitar Hero III wordt (hoe gaaf!), óf het bijwonen van de Metal Gear Solid 4 conferentie, óf het meemaken van de onthulling van het spel THEY (wat zal het zijn?); het zal beslist een mooi feestje worden. En het hoogstpersoonlijk zélf zien (en hopelijk ook spelen) van Starcraft II (EINDELIJK! Woohoo!) door ondergetekende is alvast een klein geschenk uit de hemel, kan ik je vertellen. Verwacht vanaf volgende week dus de nodige previews van alles wat we op de beursvloer hebben gezien, maar ook mooie foto's, videootjes en opvallende verhalen buiten het evenement om. Of we er zin in hebben? Absofuckinlutely!

Alleen wel jammer dat ik twee hertentamens heb vlak na de GC. Ik vrees het ergste. Driewerf meh.