Redactiepost
Indigo

Indigo en Gamer.nl brengen indies onder de aandacht

Indigo '16 wordt op 27 september gehouden

Geschreven door Michel Musters op

Elk jaar worden de nieuwste (inter)nationale indiegames in het zonnetje gezet op Indigo. Op dit game-evenement kun je naar hartenlust de meest interessante games en bizarre experimenten uitproberen. Gamer.nl helpt dit jaar een handje mee.

Hoewel we sowieso elk jaar aanwezig zijn om het aanbod aan games te bekijken (zie bijvoorbeeld hier de reportages van 2014 en 2015), hebben we Indigo altijd al een evenement gevonden waar we veel meer mee kunnen en moeten doen. Het is immers hét vooraanstaande evenement waar (Nederlandse) onafhankelijke ontwikkelaars hun nieuwste projecten kunnen tonen. Gamer.nl is een gamesite waar we graag aandacht geven aan indiestudio's en hun games. Een samenwerking is dan ook een logisch gevolg.

Wat houdt de samenwerking in? Hoewel we nog niet alles prijs willen geven, gaan we de komende weken ter aanloop naar Indigo aandacht geven aan een aantal ontwikkelaars die hun games tonen op het evenement. Zo gaan we morgen langs bij Alterego Games in Hilversum, dat werkt aan hun aankomende game Woven en morgenavond zijn Kickstarter lanceert. We spreken met de studio over de ontwikkeling van de game, hoe belangrijk de Kickstarter-pagina wel niet is voor hun toekomst en natuurlijk Indigo zelf. Later deze week lees je daar meer over, en zo zullen we de komende weken meerdere studio's uitlichten.

Het geeft ons ook de unieke kans om na Indigo zelf de studio's te blijven volgen en te kijken hoe hun games uiteindelijk verschijnen en wat dat met een ontwikkelaar doet. Maar voordat het zover is, richten we ons eerst op Indigo zelf. In dit zojuist verschenen artikel lees je precies wat Indigo is en waarom het een interessant evenement is die de moeite van je tijd waard is. Kom morgen ook zeker terug: dan onthullen we de complete line-up van games die speelbaar zijn op Indigo.

Zelf naar Indigo? Hier zijn de details:
Waar: TivoliVredenburg in Utrecht
Wanneer: 27 September 2016 | 10:00 - 22:00
Hoe duur? Gratis voor iedereen!
Officiële website

Indigo

Dit artikel delen:

Lees meer

Indigo: het gezelligste game-event van Nederland Batman: Return to Arkham komt op 20 oktober uit
0

Reacties op: Indigo en Gamer.nl brengen indies onder de aandacht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.