Kevin zegt, vrij vertaald: "Men noemt het Mass Effect. Spelers - zonder twijfel allemaal mannelijk - krijgen er de kans de meest realistische sex-scenes ooit te spelen. Men kan de vorm, lichamen, ras, het haar, de borstgrootte van de karakters aanpassen waarmee men dan 'aan de slag gaat' en bekijken op een kristalhelder 54 inch HD televisiescherm."

"De titel Mass Effect doet denken aan een oorlogspel met een dodelijk virus waarin het slechte wordt bevochten. Maar stel je eens voor dat je je vijftienjarige zoon een spel laat spelen waarin het draait om de liefde te bedrijven men een in hoge definitie getoonde supermodel, zelf gemaakt en benaamd."

Ik zal je de rest van zijn column besparen - als je echt verder wil lezen, kan je het hier vinden - maar er is één gedachte die bij het lezen hiervan bij mij door m'n hoofd gaat...

Waar kan ik deze geweldige game kopen?!

Ik ben heel grondig te werk gegaan tijdens het spelen van Mass Effect. Ik heb niet alle missies gedaan, daar kan ik eerlijk over zijn, maar ik heb het meeste wel gezien. En ja, op een gegeven moment volgen er wat scenes waar het erg gezellig wordt tussen bepaalde karakters. Maar om nou te zeggen dat het keiharde porno is, nee. Ik kon ook nergens borsten vergroten. Kan iemand mij even de weg naar deze optie wijzen?

We krijgen steeds vaker te maken met mensen die klaarblijkelijk weinig verstand hebben van videogames maar er wel openlijk over praten. Deze meneer denkt dat hij niet eens onderzoek hoeft te doen naar het onderwerp dat hij aanhaalt - hij baseert zijn relaas op een enkele scene en die heeft blijkbaar meer indruk op hem gemaakt dan dat het bij de gemiddelde maagd zou doen. De beste man gaat nog verder dan beroepszeur Jack Thompson - die loopt tenminste niet de boel bij elkaar te verzinnen.

Ik maak er een beetje een grapje over maar ik vind het een serieuze zaak - al dat gespuw op ons aller favoriete hobby. Ik begrijp dat videogames een jong medium zijn en alles wat nieuw is, zorgt voor angst - vooral bij grote delen van de maatschappij die niet van vernieuwing houden - maar een beetje ver lijkt het nu wel te gaan. Tegenwoordig hebben we elke week wel minstens één nieuwsbericht over een moord of een vernieling die in verband wordt gebracht met videogames. Erg overdreven.

Wij als vroege vogels bij dit fantastische medium zullen de ontwetendheid van het overgrote deel van de mensheid maar voor lief moeten nemen. Ik ga zolang maar nog eens Mass Effect spelen - misschien dat ik toch nog wat gemist heb. Deze functie die Kevin McCullough in zijn column benoemd bijvoorbeeld: "Orgasmische verkrachting die door de over-het-net mogelijkheden maar een druk op de knop verwijderd zijn."