Maar toch wordt er over voornemens gepraat en dan ga ik ze vanzelf maken. In mijn hoofd, dat wel, daar blijft het lekker geheim. En nu op Gamer.nl, maar deze goede voornemens mogen jullie wel weten. Deze zijn namelijk games-gerelateerd.

Ik koop niet meer games dan ik nodig heb

Toppertje hier, retro-klassieker daar, middelmatige jaarlijkse sporttitel erbij. Ik koop teveel games. Waarom zijn het er dan teveel? Omdat ik ze nooit allemaal kan spelen, laat staan UITspelen. Het staat zo mooi in de kast, natuurlijk, maar het wordt alleen maar warriger in mijn hoofd als ik denk aan de stapel die ik nog te gaan heb. Een game uitspelen, dan pas de volgende kopen. Dat is de oplossing.

Ik koop minder nieuwe games

In het verlengde van mijn eerste goede voornemen ga ik, als ik een game koop, vaker eentje uit de budgetbak halen. De meeste titels die nu in de winkels verschijnen zullen binnen nu en een jaar een stuk goedkoper zijn. Onder de voorwaarde dat je het geen ramp vind een jaartje achter te lopen, kan je de rest van je leven voor de helft van de prijs gamen. Logisch, toch?

Ik eis gebruikersgemak

Tien keer op de A (of X) drukken voordat ik kan saven. Laadtijden van 30 seconden of meer. Een framerate waarvan ik in bed nog steeds koppijn heb. Dit mag ik niet meer accepteren. Geweldige graphics in een game zijn leuk, maar ontwikkelaars moeten de nadruk op een vloeiende ervaring leggen. Wat hebben we aan al die dure technologie als we een minuut op een nieuwe track moeten wachten of ons karakter als een robot rondloopt?

Ik zal mijn Xbox 360 dagelijks aaien

Gekocht op de lancering en ze werkt nog steeds. Wat een geluk heb ik toch met mijn exemplaar. Dagelijks een aai over haar figuur en misschien een kus op d'r faceplate zal ook dit jaar geen windeieren leggen.

Ik ga spelen wat ik leuk vind

Dankzij mijn eerste goede voornemen zal de achterstand steeds kleiner worden, maar nog altijd heb ik een stapel onuitgespeelde games van heb ik jou daar. Nou, het zal mij in dit nieuwe jaar een worst wezen! Ik ga mij niet geforceerd door titels heen banen terwijl ik eigenlijk Mass Effect wil spelen. Ik speel lekker wat ik wil en niet wat de gamende maatschappij van mij verwacht.

Ik ga vrienden in het echt neerknallen

In multiplayer bedoel ik dan. Online gamen op consoles was een leuke nieuwigheid maar niets gaat boven je vrienden horen tieren als je ze in dezelfde ruimte te slim af bent. Ik heb de afgelopen jaren veel te weinig met een groep maten zitten gamen, hoogstens wat Wario Ware met mijn vriendin. Dit jaar ga ik de schade inhalen.

Ik ga handhelds gebruiken zoals ze bedoeld zijn

Namelijk buitenshuis. Heb jij dat nou ook, dat je een DS of PSP hebt en je speelt er alleen thuis op de bank mee? Ik wel. In plaats van slapen of muziek luisteren ga ik nu eens gamen in de trein.

Ik ga stoppen met roken...

...in plaats van gedurende elke gamesessie te denken aan de sigaret die daarop gaat volgen. Nee echt, ik ga stoppen. Binnenkort. Ik zweer het!