Wij bij Gamer zijn helemaal klaar voor de E3. Een gedeelte van de redactie gaat op weg naar Los Angeles en een gedeelte blijft thuis om al het nieuws binnen te halen en het hapklaar op de website te zetten. Maar ben jij al klaar?

Persoonlijk heb ik veel ervaring met het volgen van de E3 show vanuit het thuisfront. Voor het overgrote deel van mijn nog korte levensloop ben ik een gamer geweest, geen gamejournalist. Wat moet je dan als gamer om toch de sfeer van de E3 mee te krijgen?

Het lekker thuis voor je computer volgen natuurlijk! De hectiek van de show mis je, maar dat werkt eerder in je voordeel. Alhoewel de afgelopen jaren de beurs flink is geslonken, verspreid over verschillende hotels en met uitgevers die hun producten liever op een ander moment van het jaar aan de pers tonen, is het voor journalisten nog altijd een race om de klok van persconferentie naar persconferentie. Uitgebreide stands met aparte constructies en schaars geklede booth babes zijn ook al verdwenen.

Nee, zorg gewoon dat je een week vakantie hebt van school (moet geen probleem zijn in de zomer) of werk (stuur je vrouw een weekje naar Spanje), slaap door de middag en ga 's avonds en 's nachts voor je computer zitten, open Gamer.nl en lees de tientallen nieuwe feitjes over games die je over een jaar pas gaat spelen. Lezen over games die nog onbereikbaar voor je zijn is misschien nog wel leuker dan ze later spelen.

Voor de zekerheid hebben we hieronder een lijstje voor je samengesteld met punten die je absoluut niet moet vergeten als je een nacht gaat doorhalen speciaal voor de E3.

Blikjes Red Bull en koffie (de cafeïne zul je nodig hebben)Oordopjes (je wil niemand wakker maken bij het kijken van trailers)Telefoonnummer van de lokale pizzeriaEen handheld (elke persconferentie begint toch te laat)Je MSN op bezetTissues (tegen het kwijlen bij de nieuwste trailers)Stabiele PC en internetproviderLege flesjes (voor als je moet tijdens de conferentie)Fruit (voor de vitaminen)Als je zelf nog tips hebt voor je medebezoekers, laat het dan niet om ze mede te delen! Wij zijn er klaar voor, jij ook?