Vaak wordt er op kantoor door collega’s van andere afdelingen lacherig over gedaan: ‘jullie spelen zeker heel de dag games’ is na de vraag of ‘jullie zelf spellen maken’ de meest gestelde.  Dat het antwoord op beide vragen nee luidt, dat zien ze vaak niet helemaal aankomen. Wat we dan wel doen op de afdeling? Keihard beunen met zijn allen.

Soms verbaas ik me erover hoe we elkaar zo goed aanvoelen met betrekking tot de nieuwsvoorziening en precies weten waar Gamer.nl wel en niet over bericht of wil berichten. Ik sta er nog altijd van te kijken hoe eindredacteuren voor dag en dauw opstaan om teksten kritisch te bekijken, te becommentariëren en een verdwaalde spelfout links of rechts weg te halen. En ik geniet meer dan eens van de teksten die ik voorbij zie schieten over een keur aan originele onderwerpen. En met bovenstaande opsomming doe ik nog tal van fijne collega’s tekort die allemaal op hun eigen manier constant zoemen om de website als een geoliede machine te laten lopen.

Gamer.nl is een goedlopende machine waarbij de verschillende onderdelen fijn in elkaar haken, maar het is ook een machine die constant aangezwengeld moet worden. Artikelen verzinnen zichzelf niet, een bepaalde kwaliteitsstandaard haal je niet op zijn elvendertigst. We rennen allemaal heel hard, maar daardoor vergeet je soms om eens stil te staan en te genieten van hoe het gaat. Als dan plots een nominatie op je pad komt, word je verrast door iets dat je eigenlijk allang wist: het gaat gewoon verdraaid lekker met Gamer.nl. (En ja, dat we een beetje buiten de toon vallen bij de nominaties is ons ook opgevallen en een ander deel van de verbazing.)

Die verbazing slaat vervolgens om in trots. En naar waardering in de collega’s op kantoor die allemaal hebben bijgedragen aan het langlopende succes (we gaan al bijna vijftien jaar mee!) van de site. Trots op de freelanceredactie die je site voorziet van een eigen smaak en kleur. Trots op de voorgangers die het fundament hebben gelegd waar we vandaag de dag nog van profiteren en de vruchten van plukken. En trots op de bezoekers waarvoor we het elke dag weer doen. Dank voor de scherpe discussies, gortdroge commentaren en soms ook onverbiddelijk harde kritiek. Het motiveert ons om verbetering na te blijven streven.

Zelfs als we niet zouden winnen (wat volledig onterecht zou zijn natuurlijk!), blijf ik bij mijn bovenstaande standpunten. Het gaat gewoon lekker met Gamer.nl en daarvoor wil ik iedereen bedanken!