Strenge cijfers

Voor de App-gebruikers zullen we er een aantal opvallende punten uit halen. Zo hebben dit half jaar maar liefst twee spellen de laagste score behaald. Revelations 2012 was een Left-4-Dead-achtige shooter die wel zo belabberd in elkaar stak, dat reviewer Daniel Verlaan bijna dacht dat de makers een grap met hem uithaalde. En Steel Battalion kon vorige maand op de furie van Harry Hol rekenen. Die wilde bijna zijn Kinect het raam uit flikkeren vanwege de onbestuurbare mech-game.

Zijn wij nu zo streng of is de rest van de wereld te lief? Gamer geeft haar recensies ook altijd door aan de internationale kritiekverzamelaar Metacritic. Daardoor kunnen we onze uitslagen vergelijken met de rest van de wereld. En wat blijkt? We zijn inderdaad behoorlijk streng. 68% van onze recensies kenden lagere beoordelingen dan het internationale stemvee. Toch zijn wij geen zuurpruimen: 28% van de spellen waarderen we bovengemiddeld. Geen meningloze meelopers bij Gamer dus.

Het publiek

Genoeg over ons. Wat doen jullie op de site? Lezen over seks natuurlijk! Zoals op iedere nieuwssite zijn de ondeugende berichtjes vrij populair. Kleinere borsten op een Mass Effect beeldje en vibrators voor Diablo-weduwen staan in de top 10. Daarnaast zijn jullie zeer geïnteresseerd in GTA V, Assassin's Creed 3, Diablo 3 en...SimCity? Zowel in het populairste nieuws als in de best gelezen previews komen we de rustige stadsbouwer regelmatig tegen.

GTA V is erg populair, iets waar Gamer.nl-lid Stealth95NL slim op inspeelde. Op zijn weblog verzamelde hij alle geruchten over de serie, die we dankzij hem konden bundelen en plaatsen op de hoofdpagina. Het werd uitstekend bekeken, net als redacteur Thom Stokkel’s live reportage vanuit Diablo 3. Samen met een groep andere redacteuren hield hij jullie de hele nacht op de hoogte over de laatste errors. Door deze inzet konden we ook een van de eerste Diablo-reviews ter wereld plaatsen, een eer die we delen met o.a. The Guardian.

E3

De populairste preview was FIFA 13, wat tevens onze meest geslaagde 1 april grap was. Zelfs twee maanden later blijven mensen in ons bericht trappen dat Johan Cruijff in FIFA 13 zit. Daarnaast kunnen we concluderen dat Microsoft de populairste E3-presentatie had. Al werd deze op een fatsoenlijker tijdstip uitgezonden dan Sony's nachtpresentatie. Gelukkig hadden we voor de ochtendmensen Rons Sony-verslag klaarliggen.

Jullie bleven dankzij de E3 ook uren op de site hangen, wat wij op de redactie erg konden waarderen. De harde kern klokte zelfs meer dan twintig uur achter elkaar. De nachtwakers bij Sanoma zullen zich rot zijn geschrokken van het uitzicht nadat ze de stapels Douwe Egberts en Red Bull aan de kant schoven. En zoals te verwachten was Ubisoft's Watch Dogs jullie favoriete game van de E3.