Er gaat weinig boven het uitzoeken van oude hardware om er dan achter te komen dat je voldoende materiaal hebt liggen voor een complete PC. Gisteren met een positief gevoel alles in elkaar gezet. Videokaartje, netwerkkaartje, een oude AWE-64 Gold voor de sound, het is een compleet bakkie geworden. Helaas herkende Windows mijn videokaart en netwerkkaart niet en dat is erg jammer. Ik heb standaard namelijk geen floppy drive geinstalleerd. En waar heb je een floppy drive nu voor nodig? inderdaad, nergens voor. Wil je snel data verplaatsen dan kun je ook een Pen-drive gebruiken of een rewriteable. Ik surfde dan ook vol goede moed richting de driverspagina van mijn netwerkkaart.

Werkt de pagina niet. Kan gebeuren, maar waarom uitgerekend NU?

Enfin, het Internet is groot genoeg en ik dacht binnen no-time mijn drivers te kunnen vinden en dan op CDtje te zetten. Na lang zoeken kwam ik toch weer uit bij een product pagina van de netwerkkaart waar ook de drivers moesten staan.

Werkten de linkjes niet...

Gelukkig heb ik nog een oude 486 staan met een floppy drive, die ik er dan ook met veel geduld en liefde heb uitgesloopt, om hem daarna in mijn andere PC te zetten en zo de drivers te kopieren. Wat een gedoe allemaal, alleen omdat men te gierig is om een CDtje met drivers erbij te stoppen. Gelukkig verdwijnen straks floppy's, seriele, printer en andere oude poorten. En daar ben ik blij om, want floppy's en floppy drives zuigen aars.

Zo, dat moest er even uit