Allereerst hebben we alle ideeën die zijn verzameld over de voorbije tijd ingedeeld bij verschillende categorieën en hebben we overal geprobeerd een gewicht aan te hangen. Wat is er nu echt kapot? Wat zouden we graag vernieuwd willen zien en wat zijn ‘nice to have’s’?

Daarbij hebben we met name interessante functionaliteiten en wensen die vanuit de community zijn gekomen, hoog op de lijst gezet. Gamer.nl moet zich de komende jaren als een interessant discussieplatform verder ontwikkelen. En met een aantal slimme aanpassingen kunnen we reuzenstappen zetten naar die toekomst. Daarbij hoort uiteraard het plus- en minsysteem, maar ook notificaties als mensen reageren op jouw bericht staan hoog op de verlanglijst.

We kunnen niet wachten om te gaan werken aan een functioneel ontwerp en echt dieper in te gaan op de materie die we voor ons hebben liggen. We hebben nu grove lijnen uitgetekend, maar hoe we alles visueel sterk en overzichtelijk gaan presenteren, is iets waar we nog niet in detail zijn ingegaan. We gaan de komende tijd vooral inspiratie opdoen, ook bij andere sites, kijken wat ons bevalt en wat niet. We zijn ook benieuwd welke (game)websites jullie zoal graag bezoeken. Dat Tweakers daarbij hoort weten we al, maar wat vinden jullie bijvoorbeeld van de visuele stijl van Polygon(-artikelen) of Eurogamer? En wat vind je daar aansprekend of juist vervelend aan?

Verhuizen

Naast het nadenken over de site, heeft de voorbije tijd in het teken gestaan van dozen inpakken en verhuisberichtjes uitsturen. We hebben zo’n dertig dozen vol nostalgie ingepakt om mee te verhuizen naar Haarlem en ook nog wat nieuwe spullen die we tegenkwamen. Momenteel werken we tussen de verhuisdozen in die morgen hopelijk allemaal worden overgeheveld. Dan wordt het uitpakken en hardop afvragen in welke van de dertig dozen ook alweer de afstandsbediening van de televisie zat.

We hopen in de eerste week van augustus weer goed up and running te zijn, op een echte nieuwe locatie. Morgen staat echt in het teken van verhuizen en de site zal daardoor ook wat minder goed bijgehouden worden. Vrijdag hopen we weer volop aan de slag te kunnen, ook om onder meer Gamescom (ja, dat komt er ook aan) verder te gaan regelen. Het zijn drukke tijden voor ons, ondanks dat er in gameland weinig uitkomt.

We praten je hopelijk vlak voor Gamescom weer even bij over de stand van zaken bij Gamer.nl.

We verhuizen