Wat ik als lezer altijd al merkte, is dat je op Gamer.nl behandeld wordt als een intelligent weldenkend mens. Op andere sites worden lezers nog wel eens weggezet als pubers met enkel oog voor oorlog en ontploffingen, maar Gamer.nl wil ook andere kanten van het medium belichten. Welke bedrijven zijn de grote spelers? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? En hoe komen die voort uit de geschiedenis?

Als lezer voelde ik me hierdoor altijd al op mijn gemak bij Gamer.nl. De redacteuren en bezoekers leken mij verwante geesten, die mij als iets oudere gamefanaat enthousiast wisten te maken. In mijn omgeving vindt niet iedereen het leuk om af en toe een spelletje te spelen, dus had ik niet altijd iemand om over mijn favoriete hobby te praten. Op deze site was dat anders: ik kon over games lezen zonder me gelijk een kind te moeten voelen. Toen ik zelf voor Gamer.nl mocht gaan schrijven was ik daarom dolblij.

Tegenwoordig verschijnen er wat vaker reviews met mijn naam eronder, en ook die vind ik erg leuk om te schrijven. Ook in recensies probeert Gamer.nl namelijk dezelfde serieuze benadering te handhaven. Toch zijn mijn favoriete artikelen nog altijd degene die je niet verwacht. Die je een nieuwe kijk geven op wat gamen is. Als lezer waardeerde ik zulke analyses en anekdotes altijd het meest, en hopelijk doen jullie dat ook. Dat is althans wat deze nominatie voor mij betekent: een teken dat we op de goede weg zitten en dat jullie onze manier van schrijven net zo waarderen als ik dat als lezer deed.