Nederland is weer een gameserie rijker. Nee, geen tweede Gamekings of nieuwe Gammo - iets totaal anders. Het project heet Game+31 en is te vinden op de Game+31 website, tevens speciaal gemaakt voor het online netwerk van Xbox 360. De serie, want dat is het ook echt, gaat over een gameredactie in Nederland. Overigens wel één waar niet recensie na recensie getypt wordt. Het is de minst productieve gameredactie van Nederland en bestaat uit een bonte verzameling van personen. Zo is er Rodrigo, een Spaanse homo die het stereotype volledig waarmaakt en mogen we uiteraard ook een chick bekoekeloeren, Mickey. Genoeg voer voor een hoop lol.

Game+31 is nog geen definitief project, maar verkeert nog in de 'pilot'-fase. Er zijn in totaal vijf afleveringen van de serie geschoten, ieder goed voor zo'n vijf minuten kijkplezier. Althans, kijkplezier: dat is de bedoeling. Want hoewel het dus om een pilot gaat -wat trouwens tot in oneindigheid herhaald werd- zijn we nog niet helemaal laaiend enthousiast over de serie. Het concept is absoluut leuk, maar niet alle humor slaat aan. Nadeel is tevens dat je de serie niet als extraatje van Marketplace af kunt halen, maar er voor moet betalen met Microsoft Points. Ja, we blijven Nederlanders en zien liever een reclametje voorbij komen dan harde pegels voor een serie te moeten betalen. Gelukkig is er dan de website nog, waar je ze wél gratis kunt bekijken.

De eerste twee afleveringen van de serie staan inmiddels op Xbox Live Marketplace, hoe vaak ze al gedownload zijn kon de persdame van Microsoft niet vertellen. Oh ja, en mocht je gaan kijken: let goed op de stagair in aflevering één en twee, want de échte Gamer.nl-bikkels zullen dit figuur vast en zeker herkennen. Cryptisch omschreven: het begint met een grazend dier en eindigt met een dierlijk steekwapen. Snap je 'em al?