Vorige week vermeldden we al dat het dossier waarschijnlijk op een later tijdstip wat verder gevuld zou worden, en deze week herhalen we die boodschap. Veel uitgevers houden zich nog rustig met vooraankondigingen en beperken zich vooral tot het maken van verschillende afspraken met pers. Onze schema's zijn dus aardig gevuld, al ontbreken nog steeds een paar partijen. Wel weten we zeker dat we langsgaan bij Microsoft, Sony, Electronic Arts, Ubisoft, Warner Bros., Activision Blizzard, Bethesda en Koch Media. Ongetwijfeld komen daar nog wat afspraken links en rechts bij.

Wat gaat Gamer.nl doen op Gamescom?

Naast dat we allerlei nieuwe titels bekijken, hebben we ook een aantal interviews met ontwikkelaars, kletsen we eens bij met collega's van andere websites en zijn we met camera aanwezig om de beurs vast te leggen. Gamescom is namelijk een belangrijk moment: ongelooflijk veel consumenten gaan voor het eerst in aanraking komen met de Xbox One en Playstation 4. Dat moment willen we zeker vastleggen.

 

Wanneer begint Gamescom voor Gamer.nl?

De persdag vindt plaats op woensdag 21 augustus, maar Gamescom begint eigenlijk voor Gamer.nl al op de 20e. Nadat we uit een trein komen rollen, kunnen we direct door naar een Sony-persconferentie. Ook vindt tegelijkertijd elders in de stad een MadCatz-feestje plaats en zijn we eigenlijk al te laat voor een Microsoft-bijeenkomst. Op de donderdag, de 22e, is de eerste consumentendag en de laatste dag van Gamer.nl. Op die dag voelen we iedereen op de beursvloer aan de tand over de nieuwe spelcomputers en vliegen we ook naar het persgedeelte om daar verschillende presentaties te volgen. 's Avonds pakken we vervolgens de trein weer richting Nederland. 

Het wordt een drukke beurs, maar eentje waar we erg veel voldoening uit gaan halen. Dat weten we nu al. Verwacht in de loop van de week nog een artikel waarin we uiteenzetten welke titels er eigenlijk allemaal op de beursvloer te zien zijn. Twijfel je nog of je moet gaan of niet? We zetten eerder een hoop reistips voor je uiteen. Wellicht tot volgende week.