We gaan even terug naar vorige week woensdag. Die rare woensdag. Waar we de eerste uitstelberichten van die dag nog met opgetrokken wenkbrauwen weinig vertrouwden, bleek er met het verstrijken van de tijd toch meer aan de hand. Van stellig ontkennen ging het naar hopen dat de geruchten niet waar bleken te zijn. De echte klap kwam vervolgens doodleuk een kleine tien minuten voor de onthulling van de multiplayer van Call of Duty: Ghosts. Het was ergens tragisch om te zien hoe Larry Hryb via Twitter berichtte over de lanceerregio’s van de Xbox One, gevolgd door een enthousiast bericht hoe ‘ie bijna het podium op ging bij de CoD-onthulling.

Dus van uitstel komt…

Door het uitstel is Gamescom voor Nederlanders plots een stuk minder urgent geworden. Er is eigenlijk niet echt sprake meer van een grote krachtmeting vlak voordat beide apparaten in Nederland verschijnen. De PlayStation 4 lijkt vooralsnog ‘gewoon’ dit jaar te komen en dan volgend jaar mag Microsoft beginnen aan een inhaalrace. Ook interessant, maar daardoor voelt het voor ons wel vreemd om daar rond te lopen tussen de Duitse consumenten die wellicht wel een soort spanning voelen of twijfelen over welk apparaat het beste bij hen past. Die vraag is voor ons wat minder van toepassing, immers voor ons valt er aan het eind van het jaar weinig te kiezen.

Alhoewel, dat is ook niet helemaal waar. Microsoft heeft al aangegeven dat het importeren van een Xbox One vrij probleemloos kan, je moet vooral even oppassen met het koppelen van een betalingsmethode. Misschien dat we daar maar voor gaan. En aangezien we toch naar Duitsland gaan, kunnen we net zo goed direct na onze treinreis een Duitse gamezaak binnenlopen en de Xbox One pre-orderen. Of in ieder geval vragen of onze Oosterburen inderdaad enthousiaster over het apparaat zijn dan wij Nederlanders. Een veelgehoorde verklaring is namelijk dat 'onze One's' naar sterkere en meer Xbox One-minded markten gebracht worden. 

Afspraken

Gelukkig en prettig genoeg zijn ook genoeg zaken die een stuk minder onduidelijk zijn. We hebben talloze afspraken in allerlei verstopte pershokjes nu wel zo goed als rond (ook voor Xbox One-games), los van een verdwaalde last-minute uitnodiging. Als iedereen zich aan alle tijdschema’s weet te houden, zouden we precies langs elkaar heen kunnen krioelen, terwijl we ook nog wat video-interviews hebben. Traditiegetrouw weten we echter ook dat een schema maken en je eraan houden twee hele verschillende zaken zijn. Daarom zijn er ook wat vliegende keeps aanwezig die we aan zullen spreken als we leuke games dreigen te missen. Want die zijn er genoeg.

Morgen begint het gamefestijn. We hebben er zin in! Of de Xbox One nu wel of niet dit jaar komt.