Yeti Hunter, dat Super Crate Box-maker Vlambeer tijdens de Game Developers Conference uitbracht, gaat om de zoektocht naar de verschrikkelijke sneeuwman in een bijpassende witgekleurde wereld. Maar yeti's bestaan toch helemaal niet?Juist. Dat maakt de game nu net zo spannend.

Schijtluis

Om me heen staan alleen maar bomen, in de verte doemen er nog meer op. Het is dat ik de naam van de game al zag toen ik het bestand van ruim 5 megabyte binnenhaalde, anders zou ik me in Minecraft rond Kerstmis wanen. Of tijdens het zwart-wit tijdperk, al gooit de rode vlek op het sneeuwdek roet in het eten van die theorie. Wacht eens even, bloed? Wie is hier nou de jager! 

De muziek maakt het er niet beter op. Los een schot en trommelgeroffel zwelt plotseling aan; de jacht is nu echt begonnen. Wie wie achtervolgt weet ik niet, dus blijf ik maar rennen. Het is alsof ik in een Scooby Doo-aflevering ben beland. Maar komisch is het niet meer, eerder eng. En dan wordt het ook nog eens nacht.. Net wanneer ik dacht dat dat ene stukje wit er wel erg verdacht uitzag tussen al het andere wit, wordt alles zwart.

Enig bewijs van zijn bestaan ontbreekt nog steeds, maar ondertussen jaagt de yeti me de stuipen op het lijf. Kom op zeg, waar ben ik in godsnaam mee bezig? In een boom klimmen om maar niet gezien te worden? Ik heb het geweer, ik ben de jager. Morgen gaat die sneeuwpop in wolfskleren eraan!

Yeti Hunter is te downloaden via de website van Vlambeer.