Hoeveel keys geven jullie weg?

We hebben er 200 in totaal, die we verdeeld weggeven in batches van ongeveer 50. De eerste batch is inmiddels vergeven.

Wanneer en waar geven jullie de keys weg?

- 1e kans: Dinsdag 28 februari op de site om 17:00 uur

- 2e kans: Woensdag 29 februari in een nieuw bericht dat om 20:00 uur op de frontpage verschijnt.

- 3e kans: Donderdag 1 maart in een nieuw bericht dat om 20:00 uur op de frontpage verschijnt.

- 4e kans: Begin deze week via Twitter op @GamerNL

Hoe geven jullie de keys weg?

Op de website verschijnt voor elke actie een apart bericht. Je moet dat bericht openen en naar onderen scrollen. Vink aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op “Geef mij zo’n code”. Let erop dat je alleen kunt meedoen als je bent ingelogd.

Of je wel of niet een key wint was bij de eerste batch heel simpel: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Doordat alle keys in 19 seconden op waren en mensen met een tragere PC dus gewoon pech hadden, hebben we de procedure iets veranderd. Of je wel of niet wint is niet langer alleen afhankelijk van snelheid, maar ook van een stukje mazzel. Het systeem selecteert namelijk willekeurig of iemand wel of niet een code wint.

Win je een code, dan zie je die staan. Win je er geen, dan zie je de tekst "Helaas, je hebt geen code gewonnen". Zodra de codes op zijn, en dat kan nog steeds in zeer korte tijd gebeuren, dan verdwijnt de knop en zie je de tekst "Helaas, alle keys zijn al weggegeven". Elke gebruiker kan maar één keer meedoen.

Op Twitter houden we begin deze week een retweet-actie, winnaars worden willekeurig geselecteerd en ontvangen van ons een private message met een code. 

Aan wie geven jullie de keys weg?

Op de website geven we vooral keys aan onze vaste bezoekers. De eerste batch keys ging naar iedereen met een Gamer.nl-account, voor de tweede en derde doen we dat iets anders. We hebben nu een check ingebouwd waardoor accounts die na maandag zijn aangemaakt (en dus waarschijnlijk alleen voor deze actie zijn aangemaakt), geen code kunnen ontvangen.

Op Twitter geven we alleen keys aan mensen die ons volgen. Dit is een vereiste, omdat we de code versturen via Direct Message en we kunnen alleen onze volgers DM'en

Jippie, ik heb een key! Wat doe ik ermee?

1. Log in op Battle.net.

2. Click op de "Account"-knop.

3. Selecteer de "Add a Game"-knop.

4. Voer je Diablo III-bèta key in en klik op de "Activate Game"-knop.

5. Verifieer je leeftijd.

6. Selecteer Windows of Mac, zodat je de bèta-client voor het juiste besturingssysteem downloadt.

7. Selecteer "Run" wanneer de pop-up van het .exe-installatiebestand verschijnt.

Ik heb een key ontvangen die al in gebruik is. Wat nu?

Door de overweldigende drukte werkte ons uitgeefsysteem voor de keys niet helemaal naar behoren. Dit is inmiddels opgelost, maar het is daardoor wel een aantal keer gebeurd dat twee leden dezelfde key hebben ontvangen.

Heb je wel een key ontvangen, maar bleek deze al in gebruik te zijn, stuur dan een mailtje met de key en je username naar redactie@gamer.nl met het onderwerp "Diablo III". Wij gaan dan controleren of die key inderdaad meerdere keren is vergeven en gaan ons uiterste best doen om alsnog een key voor je te regelen.