"Je kunt een kanon afschieten qua releases", zo stelde Gerard treffend voor hij zijn daad bij het woord voegde en me in de ravage achterliet. De beste man is op dit moment op vakantie (Geniet ervan!), net als de uitgevers. Alleen zijn zij voor het gemak vergeten dat de gemiddelde gamer juist zeeën van tijd heeft om te gamen in de zomer. En zelfs al geldt dat niet voor iedereen, dan zijn er nog genoeg druilerige avonden die je liever al gamend negeert. 

Voordat je nu radeloos de eerste de beste nieuwe release aanschaft, zelfs al zitten daar pony's in, raden we je aan om eerst eens naar je backlog te kijken. Daar zit vast ook nog wel wat leuks tussen. We gaan je de komende weken sowieso een handje helpen; een aantal redacteuren pakken er bijvoorbeeld weer eens een oude game bij door hun laatste save op te starten. Ook zetten we vandaag en morgen de, in onze ogen, 25 beste Nederlandse games op een rijtje. Voor als je zelfs wat betreft games niet naar het buitenland uit wil wijken.

Als we het dan toch over budgetvakanties hebben: later deze week hebben we dertien gratis spelwerelden voor je die je echt eens bezocht moet hebben. De stilte voor de najaarsstorm in gameland vullen we verder in met een hele reeks aan achtergrondartikelen, zoals wat gameontwikkelaars nog op zouden kunnen steken van bepaalde filmregisseurs. Ook laten we een aantal redacteuren hun mening ventileren via een column. Wie weet gaat het er wel zo heet aan toe dat we alsnog van een zomer kunnen spreken.

Uiteraard hebben we ook nog steeds wat reviews en previews, die zijn nooit helemaal weg. We recenseren onder meer Theathrythm Final Fantasy, dat hopelijk leuker is om te spelen dan om uit te spreken, en de grote uitbreiding voor The Elder Scrolls V: Skyrim, Dawnguard. Verwacht de review daarvan aan het eind van deze week. De weken daarna knallen we vrolijk door met de zomermodus en kun je dus nog veel interessante stukken van ons verwachten.